- Berichten
- 292
Hi… ik ben Sabine en ik heb misschien een klein probleem…
Vanavond ging ie weer aan!
Ik kwam nog 2 pepersteaks in de vriezer tegen en heb daar wat leuke gerechten bij gezocht; gegrilde groene asperges met stracciatella de burrata en zoete aardappel met citroen-salsa van @SandyMan.
(recept onderaan)
Oh en een lekkere crumble als toetje van wat fruit dat net iets te lang op de fruitschaal lag; rabarber, appel en mango met wat vanillesuiker, limoensap/rasp en kaneel.
In de keuken begonnen met het maken de citroensalsa, het schillen/snijden van de groenten, de pepersteak nog wat extra rub gegeven en de fruitcompote gemaakt.
Daarna buiten alles klaargezet en de Bastard aangestoken.
Gestart met de groene asperges en wat padron pepers, beide met wat olie en zout op de grill,
Toen de pepers klaar waren konden de plakken van zoete aardappel erop. Deze waren even voorgekookt zodat ze op de grill alleen nog ff wat strepen hoefde te krijgen.
Ondertussen waren de asperges klaar. Die gingen op een schaal met de stracciatella de burrata (de binnenkant van een burrata) met wat geraspte pecorino erover.
De zoete aardappel ging op een schaal met rucola, de citroensalsa en wat gebakken nootjes.
Tot slot nog de steak op het gietijzeren rooster, mooi medium grillen, even laten rusten en daarna in plakjes.
Alles samen op een bordje en smullen maar.
Het toetje werd de crumble van vergeten fruit met een bolletje ijs voor de liefhebbers.
www.grillgustogirls.nl
Bbqgenootschap recept van SandyMan:

Ik kwam nog 2 pepersteaks in de vriezer tegen en heb daar wat leuke gerechten bij gezocht; gegrilde groene asperges met stracciatella de burrata en zoete aardappel met citroen-salsa van @SandyMan.
(recept onderaan)
Oh en een lekkere crumble als toetje van wat fruit dat net iets te lang op de fruitschaal lag; rabarber, appel en mango met wat vanillesuiker, limoensap/rasp en kaneel.
In de keuken begonnen met het maken de citroensalsa, het schillen/snijden van de groenten, de pepersteak nog wat extra rub gegeven en de fruitcompote gemaakt.
Daarna buiten alles klaargezet en de Bastard aangestoken.
Gestart met de groene asperges en wat padron pepers, beide met wat olie en zout op de grill,
Toen de pepers klaar waren konden de plakken van zoete aardappel erop. Deze waren even voorgekookt zodat ze op de grill alleen nog ff wat strepen hoefde te krijgen.
Ondertussen waren de asperges klaar. Die gingen op een schaal met de stracciatella de burrata (de binnenkant van een burrata) met wat geraspte pecorino erover.
De zoete aardappel ging op een schaal met rucola, de citroensalsa en wat gebakken nootjes.
Tot slot nog de steak op het gietijzeren rooster, mooi medium grillen, even laten rusten en daarna in plakjes.
Alles samen op een bordje en smullen maar.
Het toetje werd de crumble van vergeten fruit met een bolletje ijs voor de liefhebbers.

Gegrilde groene asperges met Stracciatella di Burrata

Bbqgenootschap recept van SandyMan:
Zoete aardappel salade met rucola en Citroen-salsa Verde
Laatst bewerkt: