BasBQ
Beef en Steak

Sparerips

 
 

Don

Sprokkelaar
Berichten
30
Gisteren niet kunne beslissen welke rub ik ga gebruiken dus maar alle 2 een anderen rub.
A7CBC95E-BCEA-45A3-8B3B-06B195392AC5.jpeg

Na een hele nacht in de ijskast om 1 uur eindelijk op de q.
5D69029F-3364-41B2-AB23-A42814EC7F5A.jpeg

De kleur van de Letzq krijg ik al water in de mond. De q op 125 graden en geen rook🪵. Na 1 uur gaan kijken of dat de rub vast zat en ingepakt.
84438554-7A35-410C-A5FF-C142B57B6D9F.jpeg

Bij de SPG in de folie alleen boter 🧈. De letzq beetje boter bruine suiker en esdoorn 🍁 siroop. Weer 2 uurtjes op de q. Na het uitpakken
47ACF9DB-1BE8-481F-A48E-610C1FF435E3.jpeg

10 min drogen en alle bij de rips ingesmeerd voor de helft met saus de spg met stubbs spicy. En de letzq met grate Goods Kansas city red.
319D7BC6-DC4A-4C57-A881-EA31C53BC1A0.jpeg

Effelaten drogen en op scheppen maar.
A6218AE6-C9A6-408D-8785-3962A7F6D239.jpeg



De spg was het beste. Tevens vandaag voor het eerst een thermo meter op rooster gelegd en schrok er wel van rooster temp 125c en de dome temp 140c.
 
Lekkere ribbels.
Je hebt de probe op het rooster gelegd, wellicht geeft dit een verkeerde meting.
Tuurlijk zit er wel themp verschil in .
Moet ik zeggen dat het bij mijn basterd als ik indirect doe niet veel verschil in zit . Dat ik ook geen meter op het rooster doe .
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
Prima bordje zo!
Misschien een overbodige vraag maar heb je de thermometer in het deksel wel geijkt?
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
15 graden verschil tussen rooster en dome temperatuur schrik ik niet zo van eigenlijk. Was bij mij 20 graden ofzo als ik het me goed herinner. Temperatuur meten van het rooster is daarom zo belangrijk. Wat ook kan is dome thermometer naar beneden bijstellen tot rooster temp. Dat werkt ook.

Je spareribs zien er in ieder geval lekker uit 😁
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
Terug
Bovenaan Onderaan