- Berichten
- 2.982
Vandaag stonden er spareribs op het menu. Vorige week in de actie een doos dik bevleesde ribben bij de Makro gehaald.
Prima ribben overigens.
Normaal kies ik voor de Easterwood methode, maar vind dat je met l&s meer smaak kunt toevoegen. De Q voorverwarmd naar 107 graden.
Om ze niet te ver door te garen, gekozen voor 2, 1 en 0,5 op 200 graden. Dat laatste omdat het begeleidende gerecht dan mooi even mee kon.
Gekozen voor een eigen rub, ingepakt met bastardsuiker, ahornsiroop en een beetje appelazijn. Daarna ingesmeerd met 2 verschillende glaces. Een op basis van coca cola saus (left over van de marinade voor de kip van gisteren) en de ander een char siu, waarvan het recept hier al vaker voorbij is gekomen.
Als begeleiding een spitskool stampot en deze mocht een half uurtje mee op 200 graden.
De smaak was geweldig, al vond mijn 2 jarige dochter ze nog iets te pittig. Meer voor papa dus
. Volgende keer nog ietsjes verder garen. Een half uurtje langer inpakken denk ik.
Veel kijkplezier
.
Prima ribben overigens.
Normaal kies ik voor de Easterwood methode, maar vind dat je met l&s meer smaak kunt toevoegen. De Q voorverwarmd naar 107 graden.
Om ze niet te ver door te garen, gekozen voor 2, 1 en 0,5 op 200 graden. Dat laatste omdat het begeleidende gerecht dan mooi even mee kon.
Gekozen voor een eigen rub, ingepakt met bastardsuiker, ahornsiroop en een beetje appelazijn. Daarna ingesmeerd met 2 verschillende glaces. Een op basis van coca cola saus (left over van de marinade voor de kip van gisteren) en de ander een char siu, waarvan het recept hier al vaker voorbij is gekomen.
Als begeleiding een spitskool stampot en deze mocht een half uurtje mee op 200 graden.
De smaak was geweldig, al vond mijn 2 jarige dochter ze nog iets te pittig. Meer voor papa dus

Veel kijkplezier