BasBQ
Beef en Steak

Spareribs op zijn Braziliaanse, naar recept van Bbq-Helden

 

Marcelpulami

Tondelzoeker
Berichten
12
Ik kwam dit recept laatst tegen toen ik aan het zoeken was op het internet, want ik wilde de spareribs eens een keertje anders doen.
Marinade op basis van sinaasappelsap.
Dan stomen en afbakken.
En ik moet zeggen, het resultaat was erg lekker.

20231223_155824.jpg


20231223_170813.jpg


20231223_171721.jpg
 
Dit lijkt me wel lekker!

Ik zelf heb het recept ook gezien op het internet, nu reis bij mij de vraag als je spareribs stoomt in de aluminium folie en ze erna goudbruin afgrild , hoe zit het dan met de structuur van de sparerib? Ze zeggen dat het mals is en “ bijna “ van het bot valt maar je er toch moet kauwen omdat er een bite in zit ? Hoe zit dat nu ?
 
Afhankekijk van hoelang je ze stoomt.
Ikzelf vindt zachtvlees lekker, andere vinden een stevige bite lekkerder.
Ik had ze 135 minuten gestoomd.
Vlees was zacht en kwam van het bot los met eten, met een lichte bite.
 
Ik moet ook nog spareribs maken dit jaar....idee?
 
Afhankekijk van hoelang je ze stoomt.
Ikzelf vindt zachtvlees lekker, andere vinden een stevige bite lekkerder.
Ik had ze 135 minuten gestoomd.
Vlees was zacht en kwam van het bot los met eten, met een lichte bite.
Dankjewel voor de uitleg!
 
Terug
Bovenaan Onderaan