BasBQ
Beef en Steak

Spareribs fall of the bone.

 

kennymasselink

Tondelzoeker
Berichten
10
Dag bbq genoten,

Ik ga maandag spareribs maken. Nu zijn zei fan van “fall of the bone” ribs… ik ben dat niet perse, maar wil deze wel voor ze maken. Nu wil ik de 3-2-1 methode gaan gebruiken. Ik heb dus weinig ervaring met deze erg gare ribs. Ik zit te denken aan 2,5-2,5 en 1. Is het verstandig om dan tijdens de laatste stap, het folie te vouwen tot een bootje zodat ze niet weer strakker gaat staan door het nagaren, en ik ze tegelijk kan insmeren?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groeten kenny
 
3,2,1 is een indicatie van de verhouding, geen letterlijk tijdsrecept.
Het ligt helemaal aan je setup, temperatuur, weer, dikte van de ribben, dus gebruik wat je weet van je eerdere ervaringen met low&slow.
Als je de temperatuur aan de lagere kant van 107-121 weet te houden kun je 3,2,1 wel letterlijk doen, maar doe vooral de priktest. Genoeg over te vinden op het forum.
Laat ons weten hoe het is geworden.
 
In de laatste stap gewoon helemaal uit de folie halen, op het rooster leggen met vleeskant omhoog en dan insmeren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan