BasBQ
Beef en Steak

Spareribs, alweer

 
 

Tijmnan

Stoker
Berichten
416
Een lekkere streng ribbetjes gekocht  8) :

PS210964.jpg


Een rub van 2 el basterdsuiker, 1 el paprikapoeder, 1 thl knoflookpoeder, 1 thl uienpoeder, 1 thl zout, 1 thl 5-kruidenpoeder, 1 thl peper, 1 thl cayennepeper, 1 thl kerriepoeder gemaakt en de ribbetjes daarmee ingewreven:

PS210962.jpg


Na bijna 2 dagen uit de koelkast gehaald:

PS230967.jpg


Op de Q gelegd en met de 1-1,5-1 methode gegaard:

PS230976.jpg


Geglazed met honing/appelsap mengsel, verbrand wel iets sneller aan de buitenkant door de honing denk ik,
volgende keer 30 minuten ipv 1 uur proberen bij de laatste sessie:

PS230977-1.jpg


Maar ze waren echt weer heerlijk...

PS230980.jpg

 
idd zonde van de verbrande glaze, maar als ze goed gesmaakt hebbe een prima sessie uiteraard
 
Glaze inderdaad maar een half uurtje doen om verbranden te voorkomen, of anders heeeeeel goed in de gaten houden.  Zijn wel aardige ribben zeg, daar zit een partij vlees op!
 
Zo Nanda, waar heb jij die lekkere dikke ribbels gescoord ?
Die zien er goed uit hoor (ook na het Q'en  :D )

Zijn zeker al weer op ?

Mac
 
idd lekkere vlezige ribs  ???
 
Dat zijn dikke ribbels,lekker hoor.
 
dat adresje wil ik ook wel waar je deze vandaan hebt!
 
Ribs gekocht bij die slager schuin tegenover de AH in Zeewolde...
Gezegd dat ik goede ribs wilde om ze zelf te marineren en q-en.
 
Zulke ribben wil ik ook wel
 
Tijmnan zei:
Ribs gekocht bij die slager schuin tegenover de AH in Zeewolde...
Gezegd dat ik goede ribs wilde om ze zelf te marineren en q-en.
Daar had ik de mijne ook gehaald, krijg je inderdaad flinke ribben met een goeie dikke laag vlees :)
ZIet er lekker uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan