Na wat low en slow sessies met een Tomahawk mezelf ook maar eens uitgedaagd en een 4 stuks mooie spareribs gehaald.
Mezelf goed voorbereid, een mooie rub en saus gehaald bij de plaatselijke BBQ winkel. Ook daar wat kersen rookhout meegepakt. Ook hier mezelf goed ingelezen om te leren.
Gistermorgen begonnen met het ontvliezen van de ribs, en het stelletje voorzien van een mooie rub. Ik zag wel wat op tegen het vlies verwijderen maar dat viel nog best mee.
Daarna de Bastard mooi op temp van 110 graden en het rookhout erin. Rribs geplaatst op het rekje in de heerlijke rook.
Na 2,5 uur ( het waren geen heel erg dik bevleesde ribben ) de ribs ingepakt met folie en ingesmeerd met bbq saus, wat roomboter en cola. Die nog 2 uur erop en toen begon het aflakken met de bbq saus. en dat zag er zo uit;
Voor de 1e keer vond ik ze super goed gelukt, de botjes kwamen schoon los en alles was heerlijk gaar en op smaak. Dit gaan we zeker nog eens vaker doen!!
Mezelf goed voorbereid, een mooie rub en saus gehaald bij de plaatselijke BBQ winkel. Ook daar wat kersen rookhout meegepakt. Ook hier mezelf goed ingelezen om te leren.
Gistermorgen begonnen met het ontvliezen van de ribs, en het stelletje voorzien van een mooie rub. Ik zag wel wat op tegen het vlies verwijderen maar dat viel nog best mee.
Daarna de Bastard mooi op temp van 110 graden en het rookhout erin. Rribs geplaatst op het rekje in de heerlijke rook.
Na 2,5 uur ( het waren geen heel erg dik bevleesde ribben ) de ribs ingepakt met folie en ingesmeerd met bbq saus, wat roomboter en cola. Die nog 2 uur erop en toen begon het aflakken met de bbq saus. en dat zag er zo uit;
Voor de 1e keer vond ik ze super goed gelukt, de botjes kwamen schoon los en alles was heerlijk gaar en op smaak. Dit gaan we zeker nog eens vaker doen!!