Hallo Iedereen,
Aangezien ik al een tijdje het forum lees en sinds deze week lid ben geworden dacht ik, laat ik maar meteen iets posten.
Het is alweer even geleden (1,5 week) maar ik heb voor het eerst Spareribs gemaakt, en ze waren echt heerlijk!
Ribbels gehaald bij de Makro:
Vroeg in de ochtend de ribbels gemarineerd met de noskos basis rub, als 'lijm' mosterd gebruikt:
Rond 1u de BBQ opgestookt en met wat pijn en moeite op 150 graden gekregen (lager lukte me niet zo goed)
Hierna de ribbels op de Q gezet
beetje appel rook hout erbij
Na een half uur gesprayt met appelsap
Nadat ze er ongeveer een uur op lagen de ribbels ingepakt met wat appelsap, zo hebben ze anderhalf uurt doorgebracht op de Q
Hierna weer uitgepakt, in de sweet bbq saus van remia gezet en dit nog een half uurtje laten gaan op +/- 220 graden.
Met als resultaat:
Ze waren als sneeuw voor de zon verdwenen, echt heerlijk.
Vlees viel van het bot af.
Aangezien ik al een tijdje het forum lees en sinds deze week lid ben geworden dacht ik, laat ik maar meteen iets posten.
Het is alweer even geleden (1,5 week) maar ik heb voor het eerst Spareribs gemaakt, en ze waren echt heerlijk!
Ribbels gehaald bij de Makro:

Vroeg in de ochtend de ribbels gemarineerd met de noskos basis rub, als 'lijm' mosterd gebruikt:

Rond 1u de BBQ opgestookt en met wat pijn en moeite op 150 graden gekregen (lager lukte me niet zo goed)
Hierna de ribbels op de Q gezet

beetje appel rook hout erbij

Na een half uur gesprayt met appelsap

Nadat ze er ongeveer een uur op lagen de ribbels ingepakt met wat appelsap, zo hebben ze anderhalf uurt doorgebracht op de Q

Hierna weer uitgepakt, in de sweet bbq saus van remia gezet en dit nog een half uurtje laten gaan op +/- 220 graden.
Met als resultaat:

Ze waren als sneeuw voor de zon verdwenen, echt heerlijk.
Vlees viel van het bot af.