BasBQ
Beef en Steak

Spare Ribs in 1 uur 15 minuten.

 
 
 

Boeddhaman

Tondelzoeker
Berichten
20
Ik had nog een slab Ribs in de vriezer liggen en dacht eergisteren, daar ga ik eens iets mee doen.
Normaal doe ik ze 3-2-1 maar ik had ergens gelezen dat het ook in 1 uur en 15 minuten kon, dus dat moest ik proberen.
Gisteren ochtend in de Memphis dry rub gedaan en in de middag ingepakt in aluminiumfolie en in 1 uur en 15 minuten klaar gemaakt op de Q.
Recht boven de kolen met een dome temperatuur van gemiddeld 180 graden.
Na 1 uur uitgepakt en gemopt met een BBQ-saus gemengd met whiskey.
En weer recht boven de kolen voor 5 - 10 minuten om de mop in te laten trekken en drogen.
Ze waren bone sucking delicious, erg mals en goed van smaak, alleen miste ik de rook, die was er wel maar niet zo intens.
Natuurlijk enkele fotootjes.




Ribs in de Rub, inpakken in dubbele aluminiumfolie.


Pakketjes recht boven de kolen gelegt.


Na 1 uur uitgepakt.






Gemopt met een BBQ-saus met whiskey gemengd.


Even terug boven de kolen om de mop in te laten werken en drogen.
Niet te lang anders worden de Ribs droog, 5 - 10 minuten is genoeg.


Looking Guuuud!!




Je ziet dat het mes nog schoon is, komt omdat ze bone sucking delicious waren.

Volgende keer op het einde ribs boven de kolen, meer rook in de Q en deksel even dicht voor een intensere rook smaak.

 
dat ziet er goed uit, maar als je de ribs de hele tijd in de alu folie hebt gehad, krijgt de rook ook geen kans om bij het vlees te komen
 
Damn ziet er heerlijk uit.
 
Leo zei:
dat ziet er goed uit, maar als je de ribs de hele tijd in de alu folie hebt gehad, krijgt de rook ook geen kans om bij het vlees te komen
+1
En die rooksmaak is toch wel erg lekker.
Maar het heeft gesmaakt zo te zien! :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan