BasBQ
Beef en Steak

Smoker proefdraaien

Ozzydog

Tondelzoeker
Berichten
8
Vandaag eindelijk proefdraaien.
Draai al sinds 8 uur op circa 110C.
2,5 kg varkensnek (procureur)
Als alles goed verloopt nog wat afwerken, mooi maken, likje vuurvaste verf of coaten met plantaardige olie na het verwijderen van de verf.

20200712_100444.jpg


20200712_100522.jpg
 
Erg gaaf gemaakt! Daar ga je veel plezier aan beleven
 
Wat een bad ass apparaat! Daar gaan mooie dingen mee gebeuren

Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Stevige smoker en hoe was je eerste ervaring, geslaagd?
 
Perfecte pulled pork gemaakt, het duurde wel wat langer dan gedacht omdat de temperatuur bovenin ongeveer 20C hoger bleek dan in het onderste gedeelte waar het vlees lag.
Nadat ik nog externe temperatuur meters bijstoken toen ik dit doorhad, vervolgens de temperatuur iets opgevoerd waarna de rest perfect verliep.
Totaal circa 14 uur op temperatuur gehouden.
Perfecte smaak en een mooie rookring van 1,5 tot 2cm
 
Komop met die foto's!

Merk je verschil tusen de temp meter bij het begin en de meter bovenin het rook kanaal?
 
Hoi Sander,
rechts bij de vuurbron ongeveer 10C hoger dan links richting het rook kanaal.
Bovenin circa 20C hoger dan lager in de ton.
Het hoofdvat is wel circa 150 liter.
onder 90 C boven 110C en in het rook kanaal circa 75C
 
Terug
Bovenaan Onderaan