- Berichten
- 546
Op zoek naar een snelle hap op het wereldwijde web, kwam ik (zoals zo vaak) uit bij heer Noskos! De Smashburger welteverstaan! Man, man, man! Na dat filmpje had deze jongen een flink rommelend gevoel + het nodige water in den mond. Hier stop ik, anders wordt het straks nog een ietwat vreemd getint verhaal 
Een bakplaat voor de Q heb ik (nog) niet, maar wel een skillet, dus dat was geregeld. Op naar de bouwmarkt! ??? Ja echt, een stukadoor heeft de meest geniale smashburger press in zijn arsenaal, zo vertelde Noskos. Niets bleek minder waar. Voor een prikje (€11,-) had ik een fijne smasher! Deze was net iets te groot om in z’n geheel in de skillet te kunnen smashen. Lucky me, hebben we een aardige technische dienst op het werk lopen. Die wilden mijn smasher wel voorzien van een aanpassing. Top!
Voor:
Na:
Op naar de plaatselijke slager voor een pond 80/20 rundergehakt en toen snel naar huis! Q aan en beginnen met het kneden van het gehakt.
Als het kind des huizes mij ziet lopen met wokkels (neen, niet de chips, alhoewel dan ook
), gaat er een gelukskreetje mee gepaard. “Papa! Mag ik meehelpen BBQ’en, met de ‘vleesie’?”
“Tuurlijk, lieverd! Papa, kan dit toch niet alleen?!” “Ok papa, ik dan ook hanschoen aan net als ‘jouw’?” Heerlijk man, kinderen 
Toch maar eens kijken of er ook kinderformaat handschoenen te vinden zijn
Het sausje van Noskos erbij gemaakt, met een kleine aanpassing. Ik heb 2el BBQsaus gebruikt ipv ketchup, na eerst de ketchup te hebben geprobeerd. Pept hem naar mijn smaak net even wat meer op (vakjargon ten top hier
). Wát een sausje is dat zeg, Heurlijk! Of zoals m’n souschefje zei; “die is ook lekker bij ‘Tatties’ papa, toch?!” 
Kak! Vergeten briochebolletjes mee te nemen van de winkel.. Gelukkig had ik nog wat kaiserbolletjes liggen. Die even 10 minuten op de inmiddels warme Q gelegd. Vervolgens opengesneden en de binnenkant met boter, roomboter; er is geen andere boter, ingesmeerd. Even aanbakken op de skillet en opzij gelegd.
(Voor de oplettende kijker, ja; er was al een burger in de skillet geweest, dit was het tweede bolletje. Was vergeten foto te maken
.)
Dan de balletjes gehakt erop, en smashen maar! Ik had geen grote souschef in de buurt om van het smashen even een foto te maken
Dus het moment suprême wat betreft smashen is niet vastgelegd 
Och, jongens! Dat geluid terwijl je ze smasht, hatsé! Klein beetje maldonvlokken gestrooid en minuutje wachten. Het omdraaien is toch altijd weer spannend, maar man! Ik was zeer aangenaam verrast!
Pure foodporn, zou @Sander72 zeggen
“Cheddarrrrrrrr” (Geuze & Gorgels podcast luisteraars onder ons? Zo niet, negeer dit vooral
) plakjes ook vergeten, toch handig zo’n boodschappenlijstje.. Dan maar een Tex Mex mix geraspte kaas die nog im kuhlshrank lag! Denken in oplossingen, is hier het motto
Zo! Op elkaar gelegd. Ondertussen het broodje ingesmeerd met een flinke laag saus, uitje erop en klaar is Kees, of in dit geval René
Het resultaat? Lekker man!! Noskos overdreef niet met zijn uitspraak; misschien wel de lekkerste burger ooit! Ik ga heel goed op deze burger! En je kunt, als je wilt, helemaal losgaan op de toppings, heck, mik er nog 2 burgers bij
Maar zoals Noskos al zei; je moet er wel een fatsoenlijke hap van kunnen nemen. Kaakontwrichtingen zijn niet het meest prettige voorkomen, me dunkt..
Mocht je ze nog niet gemaakt hebben —> DOEN! Dit verslag lezen duurt langer dan die voortreffelijke burger te maken
Een ware smaaksensatie! Bedankt, @noskos! Ooo namens de kleine souschef, die heeft alleen maar zitten “vreten” en geluiden als mmmmm en njam gemaakt. Net als papa en ook mama
Tot de volgende!
Ps. Dit wordt denk ik wel mijn inspiratie voor de festival food fotowedstrijd
Snelle hap en een ware smaakexplosie! Elk festival moet minstens 1 kraampje hebben met deze heerlijkheid 

Een bakplaat voor de Q heb ik (nog) niet, maar wel een skillet, dus dat was geregeld. Op naar de bouwmarkt! ??? Ja echt, een stukadoor heeft de meest geniale smashburger press in zijn arsenaal, zo vertelde Noskos. Niets bleek minder waar. Voor een prikje (€11,-) had ik een fijne smasher! Deze was net iets te groot om in z’n geheel in de skillet te kunnen smashen. Lucky me, hebben we een aardige technische dienst op het werk lopen. Die wilden mijn smasher wel voorzien van een aanpassing. Top!
Voor:
Na:
Op naar de plaatselijke slager voor een pond 80/20 rundergehakt en toen snel naar huis! Q aan en beginnen met het kneden van het gehakt.
Als het kind des huizes mij ziet lopen met wokkels (neen, niet de chips, alhoewel dan ook



Toch maar eens kijken of er ook kinderformaat handschoenen te vinden zijn

Het sausje van Noskos erbij gemaakt, met een kleine aanpassing. Ik heb 2el BBQsaus gebruikt ipv ketchup, na eerst de ketchup te hebben geprobeerd. Pept hem naar mijn smaak net even wat meer op (vakjargon ten top hier


Kak! Vergeten briochebolletjes mee te nemen van de winkel.. Gelukkig had ik nog wat kaiserbolletjes liggen. Die even 10 minuten op de inmiddels warme Q gelegd. Vervolgens opengesneden en de binnenkant met boter, roomboter; er is geen andere boter, ingesmeerd. Even aanbakken op de skillet en opzij gelegd.
(Voor de oplettende kijker, ja; er was al een burger in de skillet geweest, dit was het tweede bolletje. Was vergeten foto te maken

Dan de balletjes gehakt erop, en smashen maar! Ik had geen grote souschef in de buurt om van het smashen even een foto te maken


Och, jongens! Dat geluid terwijl je ze smasht, hatsé! Klein beetje maldonvlokken gestrooid en minuutje wachten. Het omdraaien is toch altijd weer spannend, maar man! Ik was zeer aangenaam verrast!
Pure foodporn, zou @Sander72 zeggen



Zo! Op elkaar gelegd. Ondertussen het broodje ingesmeerd met een flinke laag saus, uitje erop en klaar is Kees, of in dit geval René

Het resultaat? Lekker man!! Noskos overdreef niet met zijn uitspraak; misschien wel de lekkerste burger ooit! Ik ga heel goed op deze burger! En je kunt, als je wilt, helemaal losgaan op de toppings, heck, mik er nog 2 burgers bij

Mocht je ze nog niet gemaakt hebben —> DOEN! Dit verslag lezen duurt langer dan die voortreffelijke burger te maken


Ps. Dit wordt denk ik wel mijn inspiratie voor de festival food fotowedstrijd

