- Berichten
- 12.056

Titel: Slow Fire
Auteur: Ray "Dr.BBQ" Lampe
ISBN: ISBN10: 1452103038, ISBN13: 9781452103037
Taal: Engels
Aantal blz: 176 blz
Waar te koop: Bol.com, Amazon, Book Depository
Prijs in ?: ?18,99 bij Bol, 8,49 pond bij Amazon
Bespreking:
Ik ben een fan van Dr. BBQ?s boeken, er staan altijd leuke recepten in, iets dat voor sommige mensen als een minpunt wordt gezien bij een kookboek. Maar in zijn latere boeken staan bij een aantal recepten mooie gestileerde en gefotografeerde afbeeldingen.
Slow Fire, The beginner?s guide to barbecue, richt zich op barbecue?n en niet op grillen, dus de recepten zijn bedoelt voor barbecue?n op lage temperaturen in de smoker. Het boek beslaat zeven hoofdstukken, buiten het haast verplichte hoofdstuk over gereedschap en technieken. Het eerste echte hoofdstuk zijn de rubs en sauzen die door het hele boek gebruikt worden, daarna krijgen we ribs, varkensvlees, rundvlees, gevogelte, de rest en bijgerechten.
De recepten kun je als beginnend barbecue?r prima maken maar ook voor de gevorderden staan er leuke dingen tussen. Wel is alles typisch Amerikaans, Southern style barbecue. Dus Memphis Dry en wet Style ribs, brisket recepten etc. Ook staan er wedstrijdrecepten voor de vier wedstrijdcategorie?n in.
Ik vind Slow Fire een erg leuk boek met waar ik zeker het ??n en ander uit zal maken, prima voor de beginner maar het biedt ook zeker leuke dingen voor de gevorderde barbecue?r die van echt Amerikaans barbecue?n houdt.