- Berichten
- 5.624
Ingredienten:
1-2 kg. Sliptong, laat de Visboer het donkere (boven) vel verwijderen, het witte buikvel mag blijven zitten
1 a 2 eieren
1 a 2 el. melk per ei
Citroen
Zout (Fleur de Sel)
Zwarte peper uit de molen
Roomboter (zeker 1/4 pakje van 250 gr.)
Arachideolie, 50/50 met de Roomboter
Bloem (bloemstrooier)
Een heel ritueel is dit voor mij altijd, nog steeds de lekkerste Sliptong ooit. (Less is More)
Bereiden:
1. Spoel de Sliptongen goed af onder koud stromend water en verwijder daarbij eventuele achtergebleven ingewanden.
2. Dep de Sliptong goed droog met keukenpapier
3. Knijp, druppelend wat vers citroensap op beide zijdes van de Sliptongen en rub het in.
4. Laat de sliptongen nu eventueel afgedekt 10-20 minuten rusten.
5. Dep de Sliptongen weer goed droog met keukenpapier
6. kruid de sliptongen met zout en peper
7. breek het ei (eieren) in een platte schaal en kluts ze goed met de melk
8. Haal nu 1 voor 1 de Sliptongen door het eiermengsel en leg ze naast elkaar op een snijplank, dienblad of iets dergelijks, doe dit kort voor het bakken
9. Bestrooi de sliptongen aan beide zijdes dun! met wat bloem.
10. maak de BBQ gereed voor direct en indirect (Als het bakken direct te hard gaat kun je de pan altijd even indirect zetten)
11. Verhit de olie en Boter in een skillet (gietijzeren koekenpan) of grillplaat.
12. Bak de Sliptongetjes ongeveer 3 minuten per zijde goudbruin en gaar.(vis moet zwemmen de sliptongetjes moeten net boven de Boter/olie uitkomen).
13. (Slaan we over)
14. Smullen maar, heerlijk met Stokbrood en zelfgemaakte knoflookboter, dat recept ga ik nog plaatsen

Laatst bewerkt: