BasBQ
Beef en Steak

Signature Dish: Whisky and Maple Syrup Cured Bacon!

Dit ziet er fantastisch uit!

Ik heb een heel fors stuk buikspek en twijfelde of dat ik als geheel tot Zeeuws spek zou maken. Dit is wel de rechterhand van de Zeeuwse bereiding; andere smaakmakers maar gelijke marineerduur als Mr Wateetons en deze geef gaat net een tikje verder op de Q dan de Zeeuwse die tot 68 graden gaat.

Qua recept, wat zijn jouw verhoudingen per kg vlees? Ik vind dit echt een hele leuke om eens uit te proberen!
 
De hoeveelheid zout is kritisch, de rest mag meer op gevoel. Ik stuur je een pb.
 
Succes met de fotowedstrijd Sander. De combinatie maple syrup en whisky is voor bacon een geweldige combinatie en ook favoriet hier. Maar je bereiding is echt geweldig, die ziet er prachtig uit boven open vuur 🔥
 
Daar krijg je wel trek van! Lekker stuk spek hoor. Die combi van whisky en maple syrup ga ik ook eens proberen. Bedankt voor de tip. 👍🏼
 
Terug
Bovenaan Onderaan