- Berichten
- 21
Gisteren maar weer eens Shortribs gemaakt.
2.2 kilo graan gevoerd van de sligro.
Helaas wel een dik stuk vet net onder het rechter bot, maar het is niet anders.
Dag van te voren schoon gemaakt en in een zelfgemaakte rub gezet van Smokey Goodness.
Ik heb de BBQ een dag van te voren opgebouwd.
Ik heb deze keer iets nieuws geprobeerd.
3 kleine chuncks Hickory op de bodem deze afgevuld met kolen en in het midden halverwege nog kleine 2 chunks Hickory.
Rond 7:15 de BBQ aangestoken na 20 minuten op 110 graden. Ik plaats de Dubbel indirect met lekbak. (Goedkoop dienblad van de action
Na 15 minuten begon het al als een jekko te roken, maar de BBQ was nog niet op temperatuur.
Ik heb geduldig gewacht tot deze rond de 100 graden was en snel nog een klein stuk eiken ij het vuur gegooid.
Temperatuur bleef tussen de 110 en de 120 graden met af en toe een uitschieter richting de 129 graden. Basterd nog iets geknepen na 1,5 uur ,daarna bleef deze mooi constant 114 graden.
Ik heb de short rib niet besproeid en was na 3,5 uur al rond de de 70 graden zie hier onder:
Bark zat mooi vast en heb de Rib ingepakt in aluminiumfolie met 3 plakken roomboter.
Zo zag die er na 2,5 uur al uit kern was 93 graden, het dikke gedeelte was nog niet boter zacht, dus heb er voor gekozen om deze nog een uurtje op de BBQ te leggen zonder folie om een betere bark te krijgen.
Echt een top Bark na een uur alleen was het nu 14:30 en me gasten kwamen pas rond 18:15...
Ik heb de short rib ruim 4 uur in een koelbox laten rusten wanneer de kern rond de 74 graden was.
Het resultaat was fantastisch knetter zacht nog warm mooie bark.
De rookring en smaak fantastisch!
Ik had er ook nog een cote de boeuf bij gedaan van 850 gram graan gevoerd.
Alles met 3 man opgegeten
2.2 kilo graan gevoerd van de sligro.
Helaas wel een dik stuk vet net onder het rechter bot, maar het is niet anders.
Dag van te voren schoon gemaakt en in een zelfgemaakte rub gezet van Smokey Goodness.
Ik heb de BBQ een dag van te voren opgebouwd.
Ik heb deze keer iets nieuws geprobeerd.
3 kleine chuncks Hickory op de bodem deze afgevuld met kolen en in het midden halverwege nog kleine 2 chunks Hickory.
Rond 7:15 de BBQ aangestoken na 20 minuten op 110 graden. Ik plaats de Dubbel indirect met lekbak. (Goedkoop dienblad van de action

Na 15 minuten begon het al als een jekko te roken, maar de BBQ was nog niet op temperatuur.
Ik heb geduldig gewacht tot deze rond de 100 graden was en snel nog een klein stuk eiken ij het vuur gegooid.
Temperatuur bleef tussen de 110 en de 120 graden met af en toe een uitschieter richting de 129 graden. Basterd nog iets geknepen na 1,5 uur ,daarna bleef deze mooi constant 114 graden.
Ik heb de short rib niet besproeid en was na 3,5 uur al rond de de 70 graden zie hier onder:
Bark zat mooi vast en heb de Rib ingepakt in aluminiumfolie met 3 plakken roomboter.
Zo zag die er na 2,5 uur al uit kern was 93 graden, het dikke gedeelte was nog niet boter zacht, dus heb er voor gekozen om deze nog een uurtje op de BBQ te leggen zonder folie om een betere bark te krijgen.
Echt een top Bark na een uur alleen was het nu 14:30 en me gasten kwamen pas rond 18:15...
Ik heb de short rib ruim 4 uur in een koelbox laten rusten wanneer de kern rond de 74 graden was.
Het resultaat was fantastisch knetter zacht nog warm mooie bark.
De rookring en smaak fantastisch!
Alles met 3 man opgegeten
