Beef en Steak

Short ribs

 

Mitchel

Tondelzoeker
Berichten
21
Gisteren maar weer eens Shortribs gemaakt.
2.2 kilo graan gevoerd van de sligro.
Helaas wel een dik stuk vet net onder het rechter bot, maar het is niet anders.
Dag van te voren schoon gemaakt en in een zelfgemaakte rub gezet van Smokey Goodness.
1000042427.jpg


1000042430.jpg



1000042433.jpg


1000042443.jpg

Ik heb de BBQ een dag van te voren opgebouwd.
Ik heb deze keer iets nieuws geprobeerd.
3 kleine chuncks Hickory op de bodem deze afgevuld met kolen en in het midden halverwege nog kleine 2 chunks Hickory.

Rond 7:15 de BBQ aangestoken na 20 minuten op 110 graden. Ik plaats de Dubbel indirect met lekbak. (Goedkoop dienblad van de action;)

Na 15 minuten begon het al als een jekko te roken, maar de BBQ was nog niet op temperatuur.
Ik heb geduldig gewacht tot deze rond de 100 graden was en snel nog een klein stuk eiken ij het vuur gegooid.

Temperatuur bleef tussen de 110 en de 120 graden met af en toe een uitschieter richting de 129 graden. Basterd nog iets geknepen na 1,5 uur ,daarna bleef deze mooi constant 114 graden.
Ik heb de short rib niet besproeid en was na 3,5 uur al rond de de 70 graden zie hier onder:
1000042445.jpg
1000042446.jpg


Bark zat mooi vast en heb de Rib ingepakt in aluminiumfolie met 3 plakken roomboter.

1000042451.jpg


Zo zag die er na 2,5 uur al uit kern was 93 graden, het dikke gedeelte was nog niet boter zacht, dus heb er voor gekozen om deze nog een uurtje op de BBQ te leggen zonder folie om een betere bark te krijgen.

1000042456.jpg


Echt een top Bark na een uur alleen was het nu 14:30 en me gasten kwamen pas rond 18:15...
Ik heb de short rib ruim 4 uur in een koelbox laten rusten wanneer de kern rond de 74 graden was.

1000042462.jpg


Het resultaat was fantastisch knetter zacht nog warm mooie bark.
1000042464.jpg
1000042465.jpg


De rookring en smaak fantastisch!

1000042466.jpg


1000042461.jpg

1000042468.jpg
Ik had er ook nog een cote de boeuf bij gedaan van 850 gram graan gevoerd.

Alles met 3 man opgegeten :p
1000042469.jpg


1000042461.jpg
 
Ziet er top uit!😋 Met 3 man flink lopen bunkeren dan😉 short ribs zijn nu jiet echt bepaald licht
 
Ziet er top uit! Met 3 man flink lopen bunkeren dan short ribs zijn nu jiet echt bepaald licht
Ik vermoed dat dit niet een bijeenkomst was van de lokale vegetarische club?
Jullie hebben goed gegeten!

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Goed gedaan zeg maar.
 
Lekkere maaltijd en geen ruimte meer voor een dessert denk ik. 🤣
 
Mooi gelukt hoor! Erg mooie bark en lekker rood van binnen. Dan ziet die er wel super uit! Als je bbq nog niet op temperatuur is en he hout rookt al dan kan je hem er al gewoon opleggen hoor. Dan ben je al koud aan het roken net als met zalm.
 
Echt mooi gedaan. Ziet er top uit! En inderdaad, je hebt je best gedaan met z’n drieën als alles op is.
 
Mooi gelukt hoor! Erg mooie bark en lekker rood van binnen. Dan ziet die er wel super uit! Als je bbq nog niet op temperatuur is en he hout rookt al dan kan je hem er al gewoon opleggen hoor. Dan ben je al koud aan het roken net als met zalm.
Ja klopt doe ik volgende keer ook ja.
Volg week een grote uitdaging voor mij, ik ga proberen een whole packer van 6.2 kilo op de basterd medium te bereiden..
 
Ja klopt doe ik volgende keer ook ja.
Volg week een grote uitdaging voor mij, ik ga proberen een whole packer van 6.2 kilo op de basterd medium te bereiden..
Dan heb je een hele flinke uitdaging! Op een large zal het sowieso wel passen. 1 kleine tip, een brisket trekt deels bol. Dus mocht die in het begin redelijk moeilijk passen, dan komt dat uiteindelijk wel goed. Succes alvast!
 
Dan heb je een hele flinke uitdaging! Op een large zal het sowieso wel passen. 1 kleine tip, een brisket trekt deels bol. Dus mocht die in het begin redelijk moeilijk passen, dan komt dat uiteindelijk wel goed. Succes alvast!
Ah thnxx wordt ook mijn allereerste brisket btw:p
Ik zal het resultaat hier posten!
 
Terug
Bovenaan Onderaan