- Berichten
- 778
Al te lang geen lange run gedaan op de weber 57.
We zijn afgelopen winter verhuisd naar een nieuwe woning, ondanks dat het “instapklaar” was, gaat er toch veel tijd zitten in het klussen en naar eigen smaak maken.
BBQen staat daardoor op een laag pitje, helaas.
Maargoed, vandaag stond er weer een klusdag op de planning… gaten boren in gewapend beton voor inbouwdozen (elektra), sleuven frezen, draden trekken etc… dat allemaal om de schakelaars voor de rolluiken netje in de muur weg te werken in plaats van op de muur met een stekker in het stopcontact.
Veel werk, veel stof, maar de BBQ moest en zou aan, er lag immers nog een mooi stuk short ribs in de vriezer van “Irish Prime” (of “Scottish Prime”, dat weet ik niet meer zeker) a 1.5kg. Ook nog mooie stukken picanha, maar met een zwangere vrouw thuis is dat minder passend, alhoewel, meer voor mij
.
Vlees gisteren in de koelkast laten ontdooien, vanmorgen voor het klussen het vlees getrimd en voorzien van zwarte peper, zout en knoflookgranulaat.
BBQ aangestoken met de snake methode, flink stuk kersenhout erop voor de rook smaak, vlees erbij en klussen maar
.
Tussendoor af en toe een blik op de INKBIRD app of fysiek om de temperatuur in de gaten te houden, zo nu en dan een tikje op een van de lucht schuiven. Die weber ken ik inmiddels zo goed dat temperatuur controle nauwelijks moeite kost, vandaar dat ik het aandurfde met klussen. De gehele run netjes tussen de 100 en 110 graden gebleven.
Bij een temperatuur van 65 graden een alarm ingesteld en gaan kijken, bark zat goed vast, foto maken, inpakken in aluminiumfolie en terug op het rooster:
Bij 90 graden stond het volgende alarm ingesteld.
Door met klussen dus, ik had weinig geluk met een van de gaten, erg veel betonijzer, maar de aanhouder wint! Een blik op mijn telefoon gaf de volgende conclusie: mijn nieuwe buren hebben 18 minuten mogen genieten van een piepje
.
Snel naar de BBQ en een priktest gedaan, vlees was inmiddels als 92 graden. Vlees was perfect mals als pindakaas. Klaar dus!
Uitwasemen en daarna weer inpakken om te rusten.
Een klein uurtje later had de vrouw voor wat ovenfriet gezorgd en een rauwkost, de short ribs getrancheerd en maar eens opgediend:
Heerlijk van gegeten! Alles op
We zijn afgelopen winter verhuisd naar een nieuwe woning, ondanks dat het “instapklaar” was, gaat er toch veel tijd zitten in het klussen en naar eigen smaak maken.
BBQen staat daardoor op een laag pitje, helaas.
Maargoed, vandaag stond er weer een klusdag op de planning… gaten boren in gewapend beton voor inbouwdozen (elektra), sleuven frezen, draden trekken etc… dat allemaal om de schakelaars voor de rolluiken netje in de muur weg te werken in plaats van op de muur met een stekker in het stopcontact.
Veel werk, veel stof, maar de BBQ moest en zou aan, er lag immers nog een mooi stuk short ribs in de vriezer van “Irish Prime” (of “Scottish Prime”, dat weet ik niet meer zeker) a 1.5kg. Ook nog mooie stukken picanha, maar met een zwangere vrouw thuis is dat minder passend, alhoewel, meer voor mij

Vlees gisteren in de koelkast laten ontdooien, vanmorgen voor het klussen het vlees getrimd en voorzien van zwarte peper, zout en knoflookgranulaat.
BBQ aangestoken met de snake methode, flink stuk kersenhout erop voor de rook smaak, vlees erbij en klussen maar

Tussendoor af en toe een blik op de INKBIRD app of fysiek om de temperatuur in de gaten te houden, zo nu en dan een tikje op een van de lucht schuiven. Die weber ken ik inmiddels zo goed dat temperatuur controle nauwelijks moeite kost, vandaar dat ik het aandurfde met klussen. De gehele run netjes tussen de 100 en 110 graden gebleven.
Bij een temperatuur van 65 graden een alarm ingesteld en gaan kijken, bark zat goed vast, foto maken, inpakken in aluminiumfolie en terug op het rooster:
Bij 90 graden stond het volgende alarm ingesteld.
Door met klussen dus, ik had weinig geluk met een van de gaten, erg veel betonijzer, maar de aanhouder wint! Een blik op mijn telefoon gaf de volgende conclusie: mijn nieuwe buren hebben 18 minuten mogen genieten van een piepje

Snel naar de BBQ en een priktest gedaan, vlees was inmiddels als 92 graden. Vlees was perfect mals als pindakaas. Klaar dus!
Uitwasemen en daarna weer inpakken om te rusten.
Een klein uurtje later had de vrouw voor wat ovenfriet gezorgd en een rauwkost, de short ribs getrancheerd en maar eens opgediend:
Heerlijk van gegeten! Alles op
