BasBQ
Beef en Steak

Sheet metal hexagon smoker

Thomny

Tondelzoeker
Berichten
15
weer even een kleine update...

de kosten van mijn projectje liepen redelijk uit de hand, om deze kosten wat te drukken heb ik het formaat van de smoker wat aangepast. Hij krijgt nu een gaarkamer zodat er 2 gastronormbakken naast elkaar passen, en dit in 2 lagen. het roosteroppervlak wordt dus 2* 530*650mm. nog steeds een flinke jongen:)
de scharnieren zijn vervangen door industriële scharnieren die gewoon te koop zijn.
door het afgenomen formaat durf ik het nu ook aan om het geheel op 2 staanders te zetten ipv 3
de firebox krijgt een geïsoleerde bodem om de warmte in het kolenbed wat langer vast te kunnen houden.

het geheel gaat straks op 2 bokwielen en 2 zwenkwielen gemonteerd worden.
wanddikte van de gaar en stookkamer gaat 5mm zijn, de bakplaat wordt 8mm dik, de schoorstenen gaan naar 2mm wanddikte, en het onderstel zal uit 3mm gemaakt worden.

het geheel zal met kachelband aan elkaar gemonteerd worden. en er zal nauwelijks laswerk nodig zijn.
1680099031952.png


het gewicht van de smoker zal +/- 220kg zijn.

As we speak worden de prijzen voor het kleinere model opgevraagd dus fingers crossed...

en natuurlijk even wat plaatjes ter lering en vermaak :)

1680098418773.png

1680098433529.png

1680098451438.png

1680098561771.png
 
Laatst bewerkt:

meinonA

Kooltjesharker
Berichten
242
Toch benieuwd, is dit concept alleen nog een digitaal concept of heb je al wat gemaakt?
 

Thomny

Tondelzoeker
Berichten
15
hi,

Is voor nu alleen nog digitaal... Heb een vriend zover gekregen om mee te doen, samen met hem hebben we nog wat laatste aanpassingen doorgevoerd...
Onder andere de mogelijkheid om een pizzasteen in de vuurkamer te leggen.

We zitten nu te wachten op prijzen van de laatste aanpassingen... verwachting is dat de bestelling voor het materiaal ergens half juni gaat gebeuren....

zoals het er nu naar uit ziet zullen we er 3 gaan maken. 1 voor mij, 1 voor die vriend, 1 voor een nader te bepalen persoon :)
 
Bovenaan Onderaan