BasBQ
Beef en Steak

Schweinebauch mit knochen!

 
 
 

NasQ

Gemarineerd
Berichten
1.205
Dag Dames en Heren.

Vanochtend bij de kaufland bij onze oosterburen viel mijn oog op onderstaande.

Zoals ik het kan zien zit er een stuk sparerib op.

Nu leek het me wel mooi om het gerecht te gebruiken met golden syrup en basterdsuiker. Alleen vraag ik me af waar ik het zout kan kopen? Klopt het dat Leo dit ook verkoopt?

En wat zijn de verhoudingen, aangezien het geen stuk van de makro is van 2,5 kilo :)

Alvast bedankt voor de reactie's!

8ydahaga.jpg
sedu6uge.jpg
 
Even een pm naar Leo met je adres is normaal voldoende.
De hoeveelheden moet je in verhouding tot het originele recept gebruiken
 
Mike v R zei:
Ik gebruik voor dit recept 12gram pinksalt en 50gram gewoon zout op 2,5kg.
Jou stuk is 1kg, nu heb ik gekeken of je het pinksalt kan vervangen voor colorozozout maar dat gaat niet.
Je kan het wel vervangen voor Leo zout.
Je kunt 4,8 gram pink salt en 20 gram zout vervangen door 8 gram colorozout (3% nitriet) en 16 gram zout.

http://www.bbqgenootschap.nl/converter.php?b=4%2C8&a=20&p=0.03&Zet+om+naar+colorozo+zout=Bereken

En Leo's zout heeft ook 3% nitriet?
 
ik zal het vandaag op de post doen  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan