Beef en Steak

Schrimp Rolls

Kev

Vuurmaker
Berichten
81
Garnalen rolletjes.

Even geleden garnalen gekocht wat in het onderwerp van de fotowedstrijd past dus dacht ik: ik doe (eindelijk eens) mee.

Wat hebben we nodig?

- 1 kg grote garnalen, ongepeld
- Belgische boterpuntjes
- Rub naar keuze
- 1 limoen
- Bosje bieslook
- Kewpie mayonaise of Cocktailsaus of ...
(Ik gebruik hier de "Mme Jeanette Mayo" en voor de dochter cocktailsaus: 2 delen mayo citrus, 1 deel ketchup, 1 deel curry ketchup)

De saus
- 200 gr. Roomboter
- 100 ml. Cognac
- 100 ml. Appelsap
- Koppen en schalen van de garnalen

IMG_20250530_120704.jpg


Wat moeten we doen?

1. Garnalen schoonmaken: kop en darmkanaal verwijderen + pellen.
Mijn garnalen waren "headless" en "easy peel" dus ik heb enkel de schalen voor de saus. Ook heb ik er enkele stukjes garnaal aan toegevoegd.

2. Garnalen afspoelen met koud water.

3. Meng de garnalen met je kruiden en dek af.

IMG_20250530_122228.jpg


4. Steek je BBQ aan, je kan kiezen voor direct of indirect.
Ik kies hier voor indirect, dan wordt men skillet niet overdreven warm want het is toch maar voor een sausje.

IMG20250530123934.jpg


5. Zet een gietijzeren skillet of kleine dutch oven op het vuur en voeg een goede klont boter toe.

IMG20250530125452.jpg


6. Zodra de boter gesmolten is voeg je de koppen en de schalen van de garnalen toe aan de skillet.

IMG20250530130801.jpg


7. Even aanbakken zodat alles een mooie kleur krijgt.

IMG20250530132448.jpg


8. Alles een mooie kleur? Voeg dan de cognac en appelsap toe.

IMG20250530132612.jpg


9. Ongeveer voor 70% laten inkoken, daarna de schalen verwijderen en circa 50gr boter toevoegen en doorroeren.

IMG20250530134142.jpg


10. Zodra de boter gesmolten is mag de skillet van het vuur.

11. Grill de garnalen.

IMG20250530135648.jpg


12. Niet te lang, een paar minuten is genoeg. De kleur zegt alles.
Garnalen klaar? Voeg de garnalen dan toe aan de skillet en meng de garnalen met de saus.

IMG20250530141039.jpg


13. Nog even heel kort de boterpuntjes in de BBQ toasten. (Reinig eventueel eerst je rooster en beschadig hem niet).

IMG20250530141856.jpg


14. Broodje opmaken: van bovenaf insnijden, volproppen met garnalen, maak af met je favoriete saus en een beetje limoen eroverheen.

eindfoto.JPG


15. Die bieslook moet er ook nog over

IMG20250530144008.jpg


Bon appetit!
 
Wow, lekker man! Fijne frisse zomerse smaakjes!
 
Dat ziet er goed uit zeg!

erg lekker gemaakt.
 
Doet me enigszins denken aan lobsterrolls en dat is altijd goed 👍.
 
Njam njam 😋

Dat is al weer een tijdje gelden dat ik dit gegeten heb, snel maar weer eens maken als ik dit lekkers zo zie.
 
Garnalen zijn zooooo lekker!!!

Is er een reden dat je de staartjes laat zitten?

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan