BasBQ
Beef en Steak

Sannies Surprise brood

 
 
 

Mevr. Nosmo

Pitmaster
Berichten
661
Voor de fotowedstrijd wilde ik deze maand ook iets gaan maken, maar wat?
Ik kwam op facebook een recept tegen wat mij wel wat leek, dus aan de slag ermee.
Omdat dit een amerikaans iets is, kon ik niet helemaal het recept volgens, dus zijn er wat kleine wijzigingen.
Kan alleen maar hopen dat het goed uitpakt en dat het lekker is.
Je begint met het volgende:



ciabatta brood ( een dikker brood is beter), uien, knoflook, boter, peterselie, mosterd, kaas, olijfolie en maanzaad.
De maanzaad was dus al een probleem, dat hadden ze niet in de supermarkt, dus dat zit er niet in.
Als er intresse in is, zet ik het recept wel in de recepten lijst.

Na het maken van een sausje van olijfolie, boter, knoflook, ui, mosterd en peterselie, snij je het bood in.
Snij het zover in dat de bodem heel blijft.
Vul de kieren  met het sausje dat je hebt gemaakt.


Daarna geraspte kaas ertussen en erover heen.


Inpakken in de folie en op de Q voor zo'n 20  minuten.


Daarna folie verwijderen en nog 10 minuten op de Q, tot de kaas goed gesmolten is.


Helaas had ik het brood net iets te ver ingesneden.
Hierdoor is hij bij het van de Q afhalen gebroken.
Maar dat mag de pret niet drukken.
Konden we wel mooi vast een klein stukje proeven.
Het resultaat : Lekker. En met een kopje tomatensoep word het goddelijk (denk ik ::))

Het uiteindelijke eind-resultaat kunnen jullie zien in de fotowedstrijd.
 
nou dat lust ik ook wel :D
 
Mooi kruidenbrood. Heerlijk.

Kijken of we het kunnen combineren met deeg.
 
Je kunt natuurlijk zelf deeg maken.
Maar daar had ik even geen zin in vandaag.
Volgende keer ga ik dat wel doen, en dan gaat er ook meer kaas tussen.
En verschillende soorten.
 
Tof idee ! Ziet er zeer smakelijk uit !
 
Lekker makkelijk. Ook wel eens leuk toch! Zier er prima uit hoor.
 
Zo'n Blooming Garlicbread heb ik toevallig een paar weken geleden gemaakt, lekker he?
Om te voorkomen dat je te ver doorsnijd, leg twee chopsticks naast het brood als je het gaat insnijden, dan hou je overal de zelfde snijhoogte, en schiet je niet door.
 
lekker hoor, ik had hem wel voor je willen vernietigen  :)
 
Dominique zei:
Zo'n Blooming Garlicbread heb ik toevallig een paar weken geleden gemaakt, lekker he?
Om te voorkomen dat je te ver doorsnijd, leg twee chopsticks naast het brood als je het gaat insnijden, dan hou je overal de zelfde snijhoogte, en schiet je niet door.

Dank je voor de tip Dominique :-*
 
Lekker broodje. Zonder de kaas dan ;)
 
Leuk idee en lekker brood lijkt me !
 
Terug
Bovenaan Onderaan