- Berichten
- 323
Ik dacht nog 4 eendenborstjes in de vriezer te hebben liggen, en die hadden we op het menu staan voor 1e paasdag.
2 stuks uit de vriezer gehaald om te ontdooien. 1e paasdag, nog voor het ontbijt wilde ik ze alvast kou gaan roken. De kamado naar 90 graden gestookt en ondertussen de borstjes in gaan snijden. Ik haalde het vlees uit de koeling en toen bleek dat ze dubbel verpakt waren. Dat was een positieve verrassing.
Na het kruislings insnijden en het zouten heb ik ze 20 minuten gerookt met kersenhout. Daarna is het vlees terug in de koeling gegaan en heb ik ze 's avonds op de hete bbq afgemaakt. Tijdens de voorbereiding een glacé van framboos met een beetje sojasaus gemaakt, een salade met een dressing van honing, tijm, sinaasappel, bramen en nog croutons gemaakt.
Deze keer heb ik de temperatuur die @Ewald aangaf 52 graden gebruikt. Dat smaakt inderdaad veel beter. Thanks.
Op naar de 52 graden
En de credits voor de opmaak gaan naar mijn vrouw.
2 stuks uit de vriezer gehaald om te ontdooien. 1e paasdag, nog voor het ontbijt wilde ik ze alvast kou gaan roken. De kamado naar 90 graden gestookt en ondertussen de borstjes in gaan snijden. Ik haalde het vlees uit de koeling en toen bleek dat ze dubbel verpakt waren. Dat was een positieve verrassing.
Na het kruislings insnijden en het zouten heb ik ze 20 minuten gerookt met kersenhout. Daarna is het vlees terug in de koeling gegaan en heb ik ze 's avonds op de hete bbq afgemaakt. Tijdens de voorbereiding een glacé van framboos met een beetje sojasaus gemaakt, een salade met een dressing van honing, tijm, sinaasappel, bramen en nog croutons gemaakt.
Deze keer heb ik de temperatuur die @Ewald aangaf 52 graden gebruikt. Dat smaakt inderdaad veel beter. Thanks.
Op naar de 52 graden
En de credits voor de opmaak gaan naar mijn vrouw.