F
flamin firefighter
Gast
Gekookte rundertong is hier ??n van de favorieten, het recept van Bert lachte me dan ook al een hele tijd toe. Eindelijk is het er van gekomen om het ook te gaan maken.
Zo ziet hij er nu uit na acht dagen in bad en een nachtje drogen, het recept schrijft negen dagen voor maar na vandaag heb ik er voorlopig geen tijd meer voor dus vandaar maar een dag korter in de pekel gelegd.
Een blokje eiken en een paar gloeiende kooltjes in de kolenmand zodat de temperatuur heel langzaam oploopt en er hopelijk flink wat rook wordt opgenomen.
Bijna drie uur later ziet het er zo uit;
Om ca 14:30 heb ik de tong in folie verpakt met wat water en vervolgens tot ca 17:00 nog in de smoker gehad. Hierna heb ik het vel verwijderd (ging vrij makkelijk) en is het tijd om te proeven



Zo ziet hij er nu uit na acht dagen in bad en een nachtje drogen, het recept schrijft negen dagen voor maar na vandaag heb ik er voorlopig geen tijd meer voor dus vandaar maar een dag korter in de pekel gelegd.

Een blokje eiken en een paar gloeiende kooltjes in de kolenmand zodat de temperatuur heel langzaam oploopt en er hopelijk flink wat rook wordt opgenomen.


Bijna drie uur later ziet het er zo uit;


Om ca 14:30 heb ik de tong in folie verpakt met wat water en vervolgens tot ca 17:00 nog in de smoker gehad. Hierna heb ik het vel verwijderd (ging vrij makkelijk) en is het tijd om te proeven



