Beef en Steak

Rundertong

  • Onderwerp starter Onderwerp starter flamin firefighter
  • Startdatum Startdatum
F

flamin firefighter

Gast
Gekookte rundertong is hier ??n van de favorieten, het recept van Bert lachte me dan ook al een hele tijd toe. Eindelijk is het er van gekomen om het ook te gaan maken.

IMG_20130310_181008_zps2938e42e.jpg


IMG_20130310_120934_zpscd0b0571.jpg


IMG_20130310_184732_zpsb6707f4b.jpg


Zo ziet hij er nu uit na acht dagen in bad en een nachtje drogen, het recept schrijft negen dagen voor maar na vandaag heb ik er voorlopig geen tijd meer voor dus vandaar maar een dag korter in de pekel gelegd.

IMG_20130319_084852_zpsa3f840f1.jpg


Een blokje eiken en een paar gloeiende kooltjes in de kolenmand zodat de temperatuur heel langzaam oploopt en er hopelijk flink wat rook wordt opgenomen.

IMG_20130319_085115_zpse428d762.jpg


IMG_20130319_085204_zps8e58a025.jpg


Bijna drie uur later ziet het er zo uit;

IMG_20130319_114437_zps49115f52.jpg


IMG_20130319_114455_zpsbfbedf82.jpg


Om ca 14:30 heb ik de tong in folie verpakt met wat water en vervolgens tot ca 17:00 nog in de smoker gehad. Hierna heb ik het vel verwijderd (ging vrij makkelijk) en is het tijd om te proeven :)

IMG_20130319_165925_zpscb4ac27a.jpg


IMG_20130319_165934_zps26f43b27.jpg


2c5b807a-8518-4cba-8b39-45d6b7408a37_zps4e2a7b33.jpg

 
ik ben erg benieuwd, het is niet iets wat ik zelf snel zal maken, maar vind het wel heel leuk om dit te volgen  ;)
 
Niet iets wat bij mij hoog op de todo lijst, maar hee je kan er niet over meepraten als je het niet gegeten hebt !
 
So far so good.
Het moeilijkste punt is het loskomen van het vel. De rest kan niet mis gaan.
 
Ik heb het al een paar keer gegeten maar blijf het steeds een rare structuur vinden.

Niet meteen mijn lekkerste gerecht maar ik volg dit draadje wel aandachtig
 
Terug
Bovenaan Onderaan