BasBQ
Beef en Steak

Rubs test: Home made Rub versus 'Smoke House Bar B Que'

R

Ruud1981

Gast
  • Dag forumleden,

    Gisteren de eerste low-and-slow sessie met baby-back ribs gedaan op mijn kamado: Black Bastard large (BB).
    Heb bij de website van BB de 'All Purpose BBQ Rub' gekocht.
    Ik heb ook gezocht naar een receptuur van een rub zoals in de VS wordt gebruikt.
    Ik heb het volgende recept gemaakt en getest:
    • Kansas City style rub
      • 240 ml lichtbruine basterdsuiker,
      • 120 ml paprikapoeder,
      • 30 ml zwarte peper,
      • 30 ml zout,
      • 30 ml chilipoeder,
      • 30 ml knoflookpoeder,
      • 30 ml uienpoeder.

eFWBJK.jpg

De rub in een Zeezout-bus gedaan zodat deze makkelijk in gebruik is.

Eindoordeel: De eigen rub was smaakvoller (pittig, zoet) dan de kant-en-klare variant!  :D

Groet, Ruud
 
ben blij dat je eigen rub goed bevallen is, maar smaken verschillen nu eenmaal he  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan