BasBQ
Beef en Steak

Rub try-out ras el havazo

H

Havazo

Gast
Mijn eerste echte post op t forum, afgezien van het voorstellen. Hopelijk is alles zichtbaar, kan ik vaker wat leuks delen :p.

Gisteren aan de slag gegaan met het uitgebalanceerd kruidenmengsel ras el hanout. Ik wilde dit geschikt maken voor de ribbetjes deze avond, en ik moet zeggen een succes ;D. Makkelijker gezegd dan gedaan. Van de verpakking de gebruikte ingredi?nten opgeschreven en uit 3 verschillende recepten een inschatting gemaakt van de verhoudingen. Daarna omgetoverd naar een bruikbare rub. Onmisbaar de suikers, want die zijn essentieel voor succes.

Wat foto's van de resultaten.
6a424fcf12b1682c61592b6f41ae551d_zpsac51d258.jpg

cd613fc3425cc728e512a831b8f3b29a_zpsf4e1877b.jpg

62433f7c540484c720a3f8acfc52f6a5_zps01a77590.jpg

c8beb739625f9000860b261e27748dad_zps7cd620f1.jpg

ddfc2ecca37e34f94c14d8d4ef1d8ebe_zpsadf8a5a9.jpg

 
Wauw...mooie ribs. Zien er heel smaakvol uit.
 
Mooi!
 
Volgende keer even bellen!

Ze zien er erg goed uit! Zijn deze van de Makro? En zoals ik je al eerder gezegd heb, ga eens rookhout gebruiken! Je EI is nog veel te schoon ondanks dat je al (bijna) aan de 10 sessies zit. :D
 
Ziet er erg lekker uit!! ;)
 
Mooie ribjes en een te schoon ei :D
 
Ga mijn best doen hem heel snel zwart te krijgen. Moet toegeven dat hij nog wel erg schoon is.Vandaag sessie nr 10 met wat hout :p

Lagen bij de jumbo in t schap. Vandaar die halve slabs. Had waarschijnlijk wel om hele kunnen vragen. Moet zeggen dat ze me niet tegen gevallen zijn.
 
Die ribs zijn er Geweldig uit. Netjes Gedaan.

Je hebt dus ras el hanout nagemaakt en wat suiker toegevoegd om een BBQ rub te krijgen?
Leuk idea, ga ik ook eens proberen.
 
Heerlijke ribbels!

Had je ook rookhout gebruikt?
 
Ja laatste restje belgische biervat snippers. Geef toe, er had wat meer hout op gemogen. Mag nodig wat gaan inkopen.

Ras el hanout heb ik kant en klaar gekocht (makro). Aangevuld met de nodige suikers, zout, peper, paprika enz.
 
Terug
Bovenaan Onderaan