- Berichten
- 5
Rosbief van Rundermuis
Vandaag rosbief van Rundermuis gemaakt.
Hiervoor een stuk rundermuis van ongeveer 1 Kg. gebruikt, en ruim een uur van tevoren uit de koelkast gehaald om op temperatuur te laten komen.
Een droge rub gemaakt van:
1 EL. Zout
1 El. Versgemalen zwarte peper
1 El Knoflookpoeder
1 EL. Uienpoeder
1 El. Mosterdpoeder
1 El. Gedroogde tijm
1 El. Gedroogde rozemarijn
De muis eerst ingesmeerd met een dun laagje gewone mosterd, en daarna de rub er aan alle kanten op.
Dit een half uurtje laten intrekken
Intussen de Barbecue ingericht voor indirecte hitte, met chunks rookhout ( 2 x winebarrel, 1 x Cherry en 1 x esdoorn ).
De Temperatuur op laten lopen tot zo’n 125 Graden Celcius, en toen gesmoord om deze temperatuur aan te houden.
Het vlees op het rooster gelegd met de voeler van de thermometer in het midden van het vlees.
Deze ingesteld op 63 graden kern temperatuur, zodat dan een alarm gaat.
Na iets meer dan 1,5 uur was de temperatuur bereikt.
Het vlees van het grilrooster gehaald, de deflectorplaat verwijderd, rooster er weer op, en de luchttoevoer onder helemaal open gezet, en met het deksel open het vlees aan alle kanten ongeveer 2 minuten per kant gegrild.
Hierna het vlees ingepakt in alluminiumfolie om het een half uur tot 3 kwartier te laten rusten.
Intussen chiabatta broodjes gebakken.
Het moment van de waarheid en het vlees aangesneden.
En jawel, mooi rosé van binnen !!
De broodjes opgemaakt met zoetzure groenten.
Hierop enkele plakjes vlees met een beetje saus erop van “Sriracha Mayo” van het merk Go-Tan.
En daarnaast nog een kant en klare aardappelsalade.
Al met al heeft het heerlijk gesmaakt
, alleen de hoeveelheid peper mag de volgende keer wel met ongeveer de helft minder, want het was wel behoorlijk pittig
.
Het vlees dat overgebleven was heb ik in aluminiumfolie in de koelkast gelegd, en ga hiervan dan mooie dunne plakjes snijden als broodbeleg.
Deze ga ik zeker nog eens maken, was erg lekker !!!
Vandaag rosbief van Rundermuis gemaakt.
Hiervoor een stuk rundermuis van ongeveer 1 Kg. gebruikt, en ruim een uur van tevoren uit de koelkast gehaald om op temperatuur te laten komen.
Een droge rub gemaakt van:
1 EL. Zout
1 El. Versgemalen zwarte peper
1 El Knoflookpoeder
1 EL. Uienpoeder
1 El. Mosterdpoeder
1 El. Gedroogde tijm
1 El. Gedroogde rozemarijn
De muis eerst ingesmeerd met een dun laagje gewone mosterd, en daarna de rub er aan alle kanten op.
Dit een half uurtje laten intrekken
Intussen de Barbecue ingericht voor indirecte hitte, met chunks rookhout ( 2 x winebarrel, 1 x Cherry en 1 x esdoorn ).
De Temperatuur op laten lopen tot zo’n 125 Graden Celcius, en toen gesmoord om deze temperatuur aan te houden.
Het vlees op het rooster gelegd met de voeler van de thermometer in het midden van het vlees.
Deze ingesteld op 63 graden kern temperatuur, zodat dan een alarm gaat.
Na iets meer dan 1,5 uur was de temperatuur bereikt.
Het vlees van het grilrooster gehaald, de deflectorplaat verwijderd, rooster er weer op, en de luchttoevoer onder helemaal open gezet, en met het deksel open het vlees aan alle kanten ongeveer 2 minuten per kant gegrild.
Hierna het vlees ingepakt in alluminiumfolie om het een half uur tot 3 kwartier te laten rusten.
Intussen chiabatta broodjes gebakken.
Het moment van de waarheid en het vlees aangesneden.
En jawel, mooi rosé van binnen !!

De broodjes opgemaakt met zoetzure groenten.
Hierop enkele plakjes vlees met een beetje saus erop van “Sriracha Mayo” van het merk Go-Tan.
En daarnaast nog een kant en klare aardappelsalade.
Al met al heeft het heerlijk gesmaakt



Het vlees dat overgebleven was heb ik in aluminiumfolie in de koelkast gelegd, en ga hiervan dan mooie dunne plakjes snijden als broodbeleg.
Deze ga ik zeker nog eens maken, was erg lekker !!!