BasBQ
Beef en Steak

Rookhout

Ik ben ook regelmatig in schijndel te vinden

Veel aan het experimenteren met peer, appel, kersen, pruimen, eik, whiskey, wijn, beuken.

Bekijk bijlage 21449

Dat is helemaal geen slechte accesoire/voorraadkast

Ik heb vorige week 2 zakken rookhout gehaald bij Welkoop, appel en kersen.
Nu staat de zak met kersenhout helemaal bol..ik heb de zak opengemaakt om de druk te laten ontsnappen en de lucht die eraf kwam was fruitig/friszuur. Inmiddels staat de zak weer bol.
Heeft iemand anders dit weleens meegemaakt?
Kan het kwaad om dit te gebruiken?
 
Dat is helemaal geen slechte accesoire/voorraadkast

Ik heb vorige week 2 zakken rookhout gehaald bij Welkoop, appel en kersen.
Nu staat de zak met kersenhout helemaal bol..ik heb de zak opengemaakt om de druk te laten ontsnappen en de lucht die eraf kwam was fruitig/friszuur. Inmiddels staat de zak weer bol.
Heeft iemand anders dit weleens meegemaakt?
Kan het kwaad om dit te gebruiken?
Misschien is het nog niet droog genoeg
 
Dat is helemaal geen slechte accesoire/voorraadkast

Ik heb vorige week 2 zakken rookhout gehaald bij Welkoop, appel en kersen.
Nu staat de zak met kersenhout helemaal bol..ik heb de zak opengemaakt om de druk te laten ontsnappen en de lucht die eraf kwam was fruitig/friszuur. Inmiddels staat de zak weer bol.
Heeft iemand anders dit weleens meegemaakt?
Kan het kwaad om dit te gebruiken?
Waarschijnlijk Is het vers hout.
Eerst minimaal een jaar drogen Is aan te raden.

Zak legen in een houten kratje of een jute zak en buiten onder een afdakje zetten. Liefst waar een windje kan waaien.
Als er af en toe wat regendruppels op vallen Is geen probleem. Het gaat om de sappen van de plant die je eruit wilt hebben
 
Bedankt, dan leg ik het wel in een jute zakje bij mijn haardhout opslag!
 
Terug
Bovenaan Onderaan