- Berichten
- 93
Laatst zag ik het tv-programma "De smaak van Jo?l" en daarin werden merengues gemaakt: 3 uur op 90oC. Dat moet dus ook met mijn Bastard kunnen.
Maar babyroze liflafjes uit zo'n zwart monster kan natuurlijk niet. Wat zou er bij een kop espresso passen? :-?
Whisky en sigaren natuurlijk!
Dus ik heb met 4 eiwitten, 110 gram kristalsuiker en 110 gram poedersuiker een standaard merengue-beslag gemaakt, daar 4 eetlepels Tamnavulin Speyside whisky doorheen gespateld en met 2 eetlepels hier "rondjes" mee gemaakt op een vel bakpapier.
TIP: leg het bakpapier eerst op het rooster, anders loop je daarna te hannesen.
Een klein handje elzenhout snippers in een smokerbox onder de plate setter en op 90oC veel geduld gehad. Na 4 uur moest er wat anders op de Bastard, maar anders hadden ze nog een half uurtje langer gemogen.
Het resultaat:
Lekker bij sterke koffie, niet aanbieden bij thee. Het formaat kan beter kleiner, zeg 1 Euro munt.
Maar babyroze liflafjes uit zo'n zwart monster kan natuurlijk niet. Wat zou er bij een kop espresso passen? :-?
Whisky en sigaren natuurlijk!
Dus ik heb met 4 eiwitten, 110 gram kristalsuiker en 110 gram poedersuiker een standaard merengue-beslag gemaakt, daar 4 eetlepels Tamnavulin Speyside whisky doorheen gespateld en met 2 eetlepels hier "rondjes" mee gemaakt op een vel bakpapier.

TIP: leg het bakpapier eerst op het rooster, anders loop je daarna te hannesen.
Een klein handje elzenhout snippers in een smokerbox onder de plate setter en op 90oC veel geduld gehad. Na 4 uur moest er wat anders op de Bastard, maar anders hadden ze nog een half uurtje langer gemogen.
Het resultaat:

Lekker bij sterke koffie, niet aanbieden bij thee. Het formaat kan beter kleiner, zeg 1 Euro munt.