- Berichten
- 206
Vandaag voor het eerst roadkill chicken gemaakt op mijn ei.
De chick woog 1.6 kg . Mooi op gewicht.
Volgens het recept van bbq-junkie heb ik haar gevlinderd en een mengsel van boter en rub onder het vel gedaan. Verder heb ik haar gerubd met een zelf gemaakte rubje. Even een paar uur rusten in de koelkast, daarna het ei opgestookt naar 160 graden.
Tot 68 graden kern temp. , Dan insmeren met een mengsel van BBQ saus, chilisaus en water.
Daarna doorgaren tot 75 graden .
Nu mag ze eraf en nog 1 keer aflakken.
Kippie was lekker mals , zelfs de file. Alleen het vel was niet knapperig, dat was wel jammer.
Voor herhaling vatbaar!
Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk
De chick woog 1.6 kg . Mooi op gewicht.
Volgens het recept van bbq-junkie heb ik haar gevlinderd en een mengsel van boter en rub onder het vel gedaan. Verder heb ik haar gerubd met een zelf gemaakte rubje. Even een paar uur rusten in de koelkast, daarna het ei opgestookt naar 160 graden.
Tot 68 graden kern temp. , Dan insmeren met een mengsel van BBQ saus, chilisaus en water.
Daarna doorgaren tot 75 graden .
Nu mag ze eraf en nog 1 keer aflakken.
Kippie was lekker mals , zelfs de file. Alleen het vel was niet knapperig, dat was wel jammer.
Voor herhaling vatbaar!




Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk