BasBQ
Beef en Steak

Ribstuk: Rack of Pork

Tante Agnes

Kooltjesharker
Berichten
104


Ingredi?nten:
Mooi stuk varkensribstuk, ik had Iberico van bijna 800 gr
5 el Spaans paprika poeder
sap van 1 limoen
3 rode uien fijn gehakt
rode en groene pepers naar smaak, ik had van ieder 1
120 gr gedroogde Chorizoworst in grove blokjes gesneden
6 laurierbladeren
2 takjes rozemarijn
2 blikken gepelde tomaten blokjes
handvol verse rijpe tomaten
5 tenen knoflook
1 rode en een gele paprika in blokjes
rode wijn azijn

Temp Q 175 gr
Kern temp vlees 70 gr, niet laten rusten meteen aangesneden
Bereidingstijd op de Q 1 uur en 15 min
Recept bron: Jamie O met een twist van Aggie

Bereiding:
Meng het paprika poeder met de limoensap en een scheutje olijfolie.
Snijd het de vet laag met ruiten in maar pas op dat je niet te diep insnijdt.
Smeer nu het paprika mengsel goed over het vlees en in de ruiten.

Steek je Q aan indirect 175 gr.

Verdeel de chorizo, uien, paprika, peper, tomaten, knoflook, laurier, rozemarijn over een flinke schaal.
Beschenk met wat olijfolie en leg het vlees er boven op.
Nu indirect op de Q. Na 1 uur en 15 min was het vlees precies goed.

Note:
Jamie O haalt na een half uur het vlees er af, pakt het even in. Gooit vervolgens zwarte bonen en een paar blikken gepelde tomaten blokjes erbij met een scheut rode wijnazijn. Dan het vlees er weer op en zo nog een uur terug de oven in.
Mijn schaal was daar helaas te klein voor dus heb ik er een soort van gebakken bonen naast gemaakt.
Dat was wel een beetje jammer want dan mis je toch de smaak van de vlees sappen in je bonen.

Maar man wat een prachtig stuk vlees en eigelijk super makkelijk te bereiden.

Nog een "kleine" impressie van het geheel:

Mijn bordje



















 
Mooi Agnes, dit recept wilde ik al van je hebben.
 
ziet eruit om bij te watertanden  :)
 
Leo + 1 !!!
 
Bedankt Tante  :)
 
Iberico is al lekker.
Dat moet dus wel smaken, bedankt voor het delen.
 
Waar ik nieuwsgierig naar was met dit recept is dat Jamie O dit soort dingen op redelijke hoge temp. maakt in vrij korte bereidingen tijden. Ik ben dol op Low&slow maar heel eerlijk het deed aan de smaak en de structuur van het vlees niets af.
En soms hebben we nu eenmaal minder tijd om te qen als we zouden willen....
 
Terug
Bovenaan Onderaan