- Berichten
- 149
Vandaag was ik alleen thuis en besloot om maar eens een lekker ribbetje op de Weber te gooien.
Eerst de Weber klaarmaken voor indirect grillen en volgens de Minion methode de koude kolen (met appelhout ertussen) klaargelegd. Intussen de Weberstarter met koffieblik gevuld met 6 Ecobrasa briketten, waarvan ik gisteren 40 kilo thuisbezorgd kreeg.
Ribbetje erop. Elk uur even moppen en na 3 uur zag ie er zo uit
Inpakken met een beetje appelsap
Half uurtje later glaseren met eigengemaakte BBQ saus
Het eindresultaat!
Notes:
Mijn lekbak bleek lek 8) Hele asbak gevuld met smurrie.... Daarom maar een Pyrexschaal op het rooster gezet gevuld met water, zo ver mogelijk van het vuur. Bleek echt te helpen bij het op temperatuur houden van de dome.
Ik had n?t te weinig kolen (21 koud en 6 heet) gebruikt. Op het laatst was bijna alles uitgegloeid. Lesje voor de volgende keer. 6 hete als start beviel prima. Snel de gewenste temperatuur van 107 - 115 bereikt. Volgende keer meer koude erin, dus.
En de hamvraag (gekke vraag bij ribbetjes, maar soit...): was het lekker?
Yup: Die horecaribben komen er hier nooit meer in!
Eerst de Weber klaarmaken voor indirect grillen en volgens de Minion methode de koude kolen (met appelhout ertussen) klaargelegd. Intussen de Weberstarter met koffieblik gevuld met 6 Ecobrasa briketten, waarvan ik gisteren 40 kilo thuisbezorgd kreeg.

Ribbetje erop. Elk uur even moppen en na 3 uur zag ie er zo uit

Inpakken met een beetje appelsap

Half uurtje later glaseren met eigengemaakte BBQ saus

Het eindresultaat!

Notes:
Mijn lekbak bleek lek 8) Hele asbak gevuld met smurrie.... Daarom maar een Pyrexschaal op het rooster gezet gevuld met water, zo ver mogelijk van het vuur. Bleek echt te helpen bij het op temperatuur houden van de dome.
Ik had n?t te weinig kolen (21 koud en 6 heet) gebruikt. Op het laatst was bijna alles uitgegloeid. Lesje voor de volgende keer. 6 hete als start beviel prima. Snel de gewenste temperatuur van 107 - 115 bereikt. Volgende keer meer koude erin, dus.
En de hamvraag (gekke vraag bij ribbetjes, maar soit...): was het lekker?
Yup: Die horecaribben komen er hier nooit meer in!
