BasBQ
Beef en Steak

Reverse sear entrecote

 
 

Uranday

Kooltjesharker
Berichten
130
Vandaag voor het eerst een reverse sear geprobeerd. Entrecote! Dus een mooi stukje vlees bij de slager gehaald. Voor de eerste keer zo naturel mogelijk. Nl, peper en zout.

f8dca39bec0fc2f55e836dfb921af86e.jpg


Indirect verwarmd tot 55 graden:
d4849bc8d9b5bf4ef4227a4d81767128.jpg


Vuur goed opgestookt en toen afgebakken:
5ad5c1589fb53ecaf9af248b780133cc.jpg

db909ad1c4c1df03bea6dbc4a2b21182.jpg


Even laten rusten en toen aangesneden:
c389c37e4d6f16aeb8e4a4888fa897e3.jpg
(in het echt was hij iets minder rood)

En smullen maar! Wat was dat mals zeg, ondanks dat hij voor mij doen te medium was.

Leer punten:
- 425 graden is heet En dan gaat hij sneller dan je denkt. Dus volgende keer iets korter zodat hij wat roder blijft.
- vlammen zijn leuk maar is niet helemaal lekker Voor de snaak. Vooral de vet kant was iets te donker qua smaak.
 
Mooi stukje! Ik zou zijn in basis al niet verder te gaan dan 48 gr om hem mooi rose te houden.

 
Heerlijk! Wij hebben laatst bavette gedaan en ik sloeg stijl achterover van de smaak. Yum!
 
Lekker ook maar eens proberen!
 
48 graden heb ik voor Picanha ook aangehouden. Als je laat rusten (al dan niet in folie) stijgt de temperatuur ook nog eens naast de stijging van het searen.
Verder denk ik dat searen op 200-250 graden een stuk beter resultaat zal geven.
 
Terug
Bovenaan Onderaan