Vandaag voor het eerst een reverse sear geprobeerd. Entrecote! Dus een mooi stukje vlees bij de slager gehaald. Voor de eerste keer zo naturel mogelijk. Nl, peper en zout.
Indirect verwarmd tot 55 graden:
Vuur goed opgestookt en toen afgebakken:
Even laten rusten en toen aangesneden:
(in het echt was hij iets minder rood)
En smullen maar! Wat was dat mals zeg, ondanks dat hij voor mij doen te medium was.
Leer punten:
- 425 graden is heet En dan gaat hij sneller dan je denkt. Dus volgende keer iets korter zodat hij wat roder blijft.
- vlammen zijn leuk maar is niet helemaal lekker Voor de snaak. Vooral de vet kant was iets te donker qua smaak.

Indirect verwarmd tot 55 graden:

Vuur goed opgestookt en toen afgebakken:


Even laten rusten en toen aangesneden:

En smullen maar! Wat was dat mals zeg, ondanks dat hij voor mij doen te medium was.
Leer punten:
- 425 graden is heet En dan gaat hij sneller dan je denkt. Dus volgende keer iets korter zodat hij wat roder blijft.
- vlammen zijn leuk maar is niet helemaal lekker Voor de snaak. Vooral de vet kant was iets te donker qua smaak.