- Berichten
- 4.946
Beste BBQ genoten,
Na die overheerlijke chocolade boterkoek was ik weer helemaal zen en had ik zin dat door te zetten voor de avond. In de vriezer lag nog een mooie reep staartstuk. Welke ik betwijfel of het echt Picanha mag heten. Maar de smaak is er iig niet minder om. Deze had ik na de koffie wat getrimd en voorzien van een mooi laagje zeezout. Deze ging voor de rest van de dag onafgedekt de koelkast in voor een dry brine. Een maaltijd is niet compleet zonder de groentjes. Dus lekker wat krieltjes en groene asperges gehaald. Ook hadden we nog een paar maïskolven liggen die konden ook mooi mee liften. Het geheel had zulke lekkere plaatjes opgeleverd dat ik jullie deze niet wilde onthouden.
Daar gaan we
Het vlees kwam heel mooi uit de koelkast. Mooi rood van kleur. Dit stuk ging mooi indirect bij 107gr op het ei. Met een klein blokje eik voor de rook.
Nu kon de weber aan voor de aardappels. Die hebben ongeveer een uur+ nodig. Dus konden mooi gelijk met het vlees op de BBQ.
Aardappels zijn ingesmeerd met knoflook, ui, tijm, zout peper en een wolkje paprika poeder. De ui en knoflook had ik geraspt. Tijm had ik goed klein gehakt.
Het laatste half uur ben ik uiterst relaxt de groene asperges gaan grillen. Ook de maïskolven heb ik nu indirect bij de aardappels gelegd.
Zodra de asperges goed waren heb ik die in een rvs bakje gedaan en indirect bij de groentes gelegd. In dat bakje zat wat zout, peper en citroensap om de asperges iets mee te geven. (kek tum genieten die ouwe)
Stukje vlees was ondertussen ook mooi op temperatuur. Deze kon nog even wat strepen krijgen op de WGA. Niet helemaal gelukt. Stuk vlees was wat rond. Maar een paar kruisjes en wat kusjes van de vlammen later zat het mooi op 50gr kern en kon het er af en op tafel. Groentes er bij gehaald, aansnijden en aanvallen maar.
Niet helemaal tot perfectie, iets klein grijs randje. Het smaakte er iig niet minder om. De meiden mochten het dessert kiezen. En dan is er maar een ding dat altijd naar boven komt... Marshmallows !! Omdat we toch in het chocolade thema zaten gelijk maar s'mores gemaakt. Meiden super blij.
Dat was echt een heerlijk dagje. Heerlijk gegeten en zitten snoepen, het kon niet op
Vlees had enkel zout gehad. De smaak van Rubia gallega kwam zo nog beter naar voren. Wat is dat toch een heerlijk stuk vlees. Mooi vergezeld met de groentes was dat helemaal TOP. En dan een zoet dessertje na, lekker uit het pannetje lepelen. We hebben ons goed vermaakt zo als jullie zien.
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram
Na die overheerlijke chocolade boterkoek was ik weer helemaal zen en had ik zin dat door te zetten voor de avond. In de vriezer lag nog een mooie reep staartstuk. Welke ik betwijfel of het echt Picanha mag heten. Maar de smaak is er iig niet minder om. Deze had ik na de koffie wat getrimd en voorzien van een mooi laagje zeezout. Deze ging voor de rest van de dag onafgedekt de koelkast in voor een dry brine. Een maaltijd is niet compleet zonder de groentjes. Dus lekker wat krieltjes en groene asperges gehaald. Ook hadden we nog een paar maïskolven liggen die konden ook mooi mee liften. Het geheel had zulke lekkere plaatjes opgeleverd dat ik jullie deze niet wilde onthouden.
Daar gaan we
Het vlees kwam heel mooi uit de koelkast. Mooi rood van kleur. Dit stuk ging mooi indirect bij 107gr op het ei. Met een klein blokje eik voor de rook.
Nu kon de weber aan voor de aardappels. Die hebben ongeveer een uur+ nodig. Dus konden mooi gelijk met het vlees op de BBQ.
Aardappels zijn ingesmeerd met knoflook, ui, tijm, zout peper en een wolkje paprika poeder. De ui en knoflook had ik geraspt. Tijm had ik goed klein gehakt.
Het laatste half uur ben ik uiterst relaxt de groene asperges gaan grillen. Ook de maïskolven heb ik nu indirect bij de aardappels gelegd.
Zodra de asperges goed waren heb ik die in een rvs bakje gedaan en indirect bij de groentes gelegd. In dat bakje zat wat zout, peper en citroensap om de asperges iets mee te geven. (kek tum genieten die ouwe)
Stukje vlees was ondertussen ook mooi op temperatuur. Deze kon nog even wat strepen krijgen op de WGA. Niet helemaal gelukt. Stuk vlees was wat rond. Maar een paar kruisjes en wat kusjes van de vlammen later zat het mooi op 50gr kern en kon het er af en op tafel. Groentes er bij gehaald, aansnijden en aanvallen maar.
Niet helemaal tot perfectie, iets klein grijs randje. Het smaakte er iig niet minder om. De meiden mochten het dessert kiezen. En dan is er maar een ding dat altijd naar boven komt... Marshmallows !! Omdat we toch in het chocolade thema zaten gelijk maar s'mores gemaakt. Meiden super blij.
Dat was echt een heerlijk dagje. Heerlijk gegeten en zitten snoepen, het kon niet op
Vlees had enkel zout gehad. De smaak van Rubia gallega kwam zo nog beter naar voren. Wat is dat toch een heerlijk stuk vlees. Mooi vergezeld met de groentes was dat helemaal TOP. En dan een zoet dessertje na, lekker uit het pannetje lepelen. We hebben ons goed vermaakt zo als jullie zien.
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram
Laatst bewerkt: