- Berichten
- 2.026

Ik zat al een tijdje met de gedachte om eens redbull te gebruiken in een recept. En wat past er beter bij redbull dan vleugeltjes?
Tijd dus voor chickenwings met Gerards redbullsaus!
De ingredienten
De kip in een brine gezet van redbull en zout en twee uur in de koelkast gelegd.
Ondertussen de saus gemaakt. Heb een beetje gekeken naar hoe andere sauzen zijn opgebouwd en aan de hand oodaarvan het volgende recept bedacht en gemaakt:
150 ml redbullp
1 cup ketchup
1/4 cup honing
1 tbsp mosterd
1 tbsp olijfolie
1 tbsp worchestersaus
1/2 tsp knoflook
1/2 tsp uienpoeder
1 tsp zeezout
1 tsp zwarte peper
1 tsp tabasco
Alle ingredienten in een pannetje gedaan en het geheel ongeveer tien minuten verwarmd en doorgeroerd.
Normaal moet de saus ff een nachtje staan, maar ik had vandaag geen geduld

Kip afgedroogd en ingesmeerd met de saus en aansluitend op de Q. (Met aardappelen en cola brined chicken)


En na ruim een kwartiertje

Het resultaat

Eindoordeel: je moet wel van energie drank houden anders is dit niks voor je. De smaak is heel herkenbaar en ik vind het lekker. Denk dat de saus het heel goed doet bij varkensvlees, met name spareribs. Dus die ga ik binnenkort zeker maken. Oja, het kan ook goed met goedkope energiedrank, vooral het brinen. Heb nu puur uit ironie redbull voor de vleugeltjes gebruikt.
Bedankt voor het kijken!