BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork

 

Fredot

Sprokkelaar
Berichten
45
Nu al een paar keer een procureur gemaakt tijdens een demo op het werk. Heb gemerkt dat in 6 uur tijd de kern temperatuur zonder in de zone te komen gewoon doorloopt naar de 88 graden, waarbij de bbq temperatuur 100-110 graden is. En dan gaat de deksel ook nog vaak omhoog om klanten ff te laten kijken. Is wel een "verse" procureur dus niet uit de vriezer. Is daar misschien een verschil in? Thuis ook wel eens pp gemaakt met procureur uit de vriezer en dan gewoon 12 uur nodig voor 88 graden. Wel een zone, inpakken in folie e.d. Heeft iemand een verklaring?
 
Weet je zeker dat je temperatuur klopt en hoe zwaar zijn die procureurs?
Ik heb bij verse hetzelfde effect als bij diepvries. En 12 uur zonder inpakken lukt mij echt niet op 105? met een procureur can 3,5 kilo.
 
Mijn ervaringen zijn eigenlijk net als die van noskos. Zelfs als ik een hogere temperatuur in de bbq heb door omstandigheden krijg ik een 'zone' en zitten mijn tijden niet onder de 6 uur. De snelste die ik ooit had met temperaturen die opliepen richting de 120 a 125 graden was nog 7 uur.
 
Terug
Bovenaan Onderaan