- Berichten
- 411
Omdat ik (noodgedwongen) zonder werk thuis zit en de vriezer leeg moest. Afgelopen weekend besloten om vandaag pulled pirk te gaan maken.
Daarna zag ik het thema voor de fotowedstrijd en vond ik dat ik maar eens een poging moest wagen.
Heb wederom het wedstrijd recept van Noskos aangehouden omdat het redelijk ok te plannen is.
Dus gisteren begonnen met injecteren.
Daarna de standaard pulled pork/chicken/ beef rub van de sligro erop. Ik vind deze echt heel erg lekker. In gepakt in plastic folie en een nachtje slapen.
Om 6:30 ging de wekker deze ochtend. Alles lag nog te slapen dus lekker rustig. Ik had de Q gisterenavond al helemaal klaar gezet dus de aanmaakblokjes aan en koffie zetten. Rond 7:00 alles erop gelegd en kon ik de kids wakker gaan maken.
Ze waren helemaal verbaasd dat de bbq al aanstond en kreeg meteen de vraag of ik ook ontbijt kon maken op de Q
.
Na 5 uur was de kerntemperatuur 71 graden dus toen was het tijd om af te lakken.
Daarna 2 uur terug op de Q
Na twee uur het vlees ingepakt in een dubbele laag alu folie en terug tot een kern van 90. (Hier is geen foto van)
Rond 15:45 was de kern 93 en het vlees was botermals. Even kwartier laten luchten en daarna het vlees nog een uur laten rusten.
Na het uur uit elkaar getrokken. Broodje erbij met wat coleslaw en smullen maar.
Het resultaat was heerlijk.
Was nog genoeg over voor in de vriezer en morgen heb ik ook nog voor de lunch.
De onderstaande foto ga ik ook insturen voor de wedstrijd.
Daarna zag ik het thema voor de fotowedstrijd en vond ik dat ik maar eens een poging moest wagen.
Heb wederom het wedstrijd recept van Noskos aangehouden omdat het redelijk ok te plannen is.
Dus gisteren begonnen met injecteren.

Daarna de standaard pulled pork/chicken/ beef rub van de sligro erop. Ik vind deze echt heel erg lekker. In gepakt in plastic folie en een nachtje slapen.

Om 6:30 ging de wekker deze ochtend. Alles lag nog te slapen dus lekker rustig. Ik had de Q gisterenavond al helemaal klaar gezet dus de aanmaakblokjes aan en koffie zetten. Rond 7:00 alles erop gelegd en kon ik de kids wakker gaan maken.

Ze waren helemaal verbaasd dat de bbq al aanstond en kreeg meteen de vraag of ik ook ontbijt kon maken op de Q

Na 5 uur was de kerntemperatuur 71 graden dus toen was het tijd om af te lakken.

Daarna 2 uur terug op de Q

Na twee uur het vlees ingepakt in een dubbele laag alu folie en terug tot een kern van 90. (Hier is geen foto van)
Rond 15:45 was de kern 93 en het vlees was botermals. Even kwartier laten luchten en daarna het vlees nog een uur laten rusten.

Na het uur uit elkaar getrokken. Broodje erbij met wat coleslaw en smullen maar.

Het resultaat was heerlijk.
Was nog genoeg over voor in de vriezer en morgen heb ik ook nog voor de lunch.
De onderstaande foto ga ik ook insturen voor de wedstrijd.
