- Berichten
- 14
Afgelopen weekend was het weer eens tijd om Pulled Pork te maken op Q (vonden mijn vriendin en mijn schoonouders ook!).
Zodoende ben ik naar de Sligro gegaan om een procureur te scoren van ongeveer 3kg zodat we er meerdere dagen van kunnen genieten.
De Pulled Pork heb ik bereid volgens het wedstrijd recept van Noskos dus de avond van te voren het vlees getrimmed, geïnjecteerd en voorzien van de rub (Noskos the Pulled Pork).
De een nacht laten staan in de ijskast om de volgende dag om 07:30 op de Q te leggen.
Na 5 uurtjes (kerntemperatuur 73,8 graden) de Pulled Pork voorzien van de glaze en nog 2 uur laten karameliseren (helaas vergeten een foto te maken van deze handeling
).
Na 2 uur ingepakt en door laten garen tot de kerntemperatuur 92 graden was en hiermee ook zo zacht als boter. De Pulled Pork van de Q gehaald en laten uitstomen en weer terug ingepakt om 1 uur te laten rusten.
Elke keer als ik de Pulled Pork uit het folie haal om opnieuw in te pakken heb ik de neiging om die stap gewoon over te slaan, jeetje wat dat ruikt toch heerlijk
.
Na 1 uur rusten de eindsaus gemaakt en de Pulled Pork uit elkaar getrokken om zo te genieten van een heerlijk broodje Pulled Pork.
Zodoende ben ik naar de Sligro gegaan om een procureur te scoren van ongeveer 3kg zodat we er meerdere dagen van kunnen genieten.
De Pulled Pork heb ik bereid volgens het wedstrijd recept van Noskos dus de avond van te voren het vlees getrimmed, geïnjecteerd en voorzien van de rub (Noskos the Pulled Pork).
De een nacht laten staan in de ijskast om de volgende dag om 07:30 op de Q te leggen.
Na 5 uurtjes (kerntemperatuur 73,8 graden) de Pulled Pork voorzien van de glaze en nog 2 uur laten karameliseren (helaas vergeten een foto te maken van deze handeling

Na 2 uur ingepakt en door laten garen tot de kerntemperatuur 92 graden was en hiermee ook zo zacht als boter. De Pulled Pork van de Q gehaald en laten uitstomen en weer terug ingepakt om 1 uur te laten rusten.
Elke keer als ik de Pulled Pork uit het folie haal om opnieuw in te pakken heb ik de neiging om die stap gewoon over te slaan, jeetje wat dat ruikt toch heerlijk

Na 1 uur rusten de eindsaus gemaakt en de Pulled Pork uit elkaar getrokken om zo te genieten van een heerlijk broodje Pulled Pork.