BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork

 

Droovers

Tondelzoeker
Berichten
9
Hallo BBQ'ers,

Afgelopen dinsdag was ik jarig, en wat is er nou belangrijker op een feest dan lekker eten?

Vorige week een stuk varkensschouder besteld bij de slager, deze heb ik zondag licht ingesneden en in de basis bbq rub, waar nog een paar theelepels mosterdpoeder aan toegevoegd zijn, van noskos gezet.

IMG-20150705-WA0003.jpg

De volgende dag heb ik eerst memphis style coleslaw met wortel, ook volgens recept van noskos, gemaakt. Als ik deze nog een keer ga maken, wat zeker gaat gebeuren omdat het zo goed beviel, zal ik hier nog een eetlepel mierikswortel aan toe voegen voor een extra kick. Vervolgens heb ik de schouder ge?njecteerd met de injectiemix welke te vinden is in het wedstrijd pulled pork recept van noskos. Aangezien ik vergeten was appelsap te kopen heb ik de appelsap vervangen voor wat appelstroop opgelost in water. Ook had ik mijn vlees injector nog niet binnen. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een medische spuit en naald. Belangrijk hierbij is dat er absoluut geen vaste delen in de vloeistof mag zitten. Dit ging erg goed, totdat ik bij de ??n-na-laatste injectie was, er zat een deeltje vast in de naald en deze sprong vervolgens los van de spuit met als gevolg dat alles onder de injectiemix zat, inclusief ikzelf X(.

IMG_20150706_223452.jpg

Dinsdag was het dan zo ver, om 6u15 ben ik aan de gang gegaan met het klaar zetten van alle spullen en het opstoken van de briketten. Om 7u15 ging het vlees erop en werd de rest van de familie wakker gemaakt door de lekkere rookluchten. Toen begon het lange wachten.

IMG_20150707_070110.jpg

tijd[uu:mm]?tijd[uu:mm]Kerntemperatuur[?C]Extra
6:300:007Aansteken
7:150:458Vlees erop
9:242:5450
10:153:4559
11:204:5067
12:145:4470
13:286:5871
13:487:1871Briketten, extra rookhout, glaze
14:167:4670Regen
15:048:3473
15:379:0775Buikspek erop
15:559:2576Inpakken
16:3210:0275
17:1510:4576
18:2211:5288Klaar!

Grafiek.png

IMG_20150707_135524.jpg

Zoals te zien in de tabel en grafiek heeft de schouder ongeveer 12 uur erop gelegen. Om 15u55 heb is de schouder in de folie gegaan om het garen wat te versnellen, het zag er toen al erg lekker uit.

IMG_20150707_155411_HDR.jpg

Vanaf 16u werden de briketten verstikt door het as dat zich had opgehoopt in de kolenpan, het goedkope ontwerp hiervan zorgt er sowieso al voor dat er niet al te veel zuurstof bij de briketten komt, de hoeveelheid as bracht dit niet ten goede. Helaas kwam ik hier pas na een uur achter, toch was de PP nog op tijd af. om 18u22 ging het alarm af dat de kerntemperatuur van 88?C was bereikt. Vervolgens de schouder uit het folie gehaald en de sappen in de eindsaus (ook van het wedstrijd recept van noskos) gegoten. Nu begon het moeilijke werk: het laten rusten van het vlees en er vooral van af blijven. Nadat het vlees heeft gerust was het tijd voor het pullen, hierbij kwam het eerste cadeau goed van pas: bear paws :D. Het bot kwam er schoon uit, dat was al een goed begin.

IMG_20150707_192534_HDR.jpg


Eindsaus toevoegen , op een zacht broodje met coleslaw en het feest kon beginnen!

11403445_10153402316938810_4804418283302977788_n.jpg
.

Om in de Amerikaanse sferen te blijven werd het eten afgesloten met een root beer float.

AnKojTpExspgs6n9XEFdkqZj9bii9AoQpG7UOtKgg-ei.jpg

Van de PP is nog een restje overgebleven, hiervan zullen waarschijnlijk kroketten van gedraaid worden. Enneh noskos, bedankt voor de recepten!
 
Ziet er erg goed uit.
Mooi verslag ... Dank daarvoor
 
Heerlijk!!
 
Man, het is PP weekend!
Lekker lekker lekker
 
Vandaag voor de tweede keer ervan gegeten. Er was zo'n 450 gram over, daar hebben we kroketten van gedraaid. Ze waren verdraaid lekker! Lekkere ragout, licht pittig en met mooie stukken vlees. Rooksmaak was ook nog goed te onderscheiden.

20150713121632.jpg

201507131216322.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan