Om een heel weekend in low & slow af te sluiten, stond er vandaag Pulled Pork op 't menu.
Waarbij ik het recept in grote lijnen van Noskos heb gevolgd. Waarvoor dank.
Vannacht net voor t slapen gaan de procureur, van 2,8 kilo van de Sligro, n paar dikkere vetstukjes weg gehaald en voorzien van de kruiden, vervolgens voor een ruime 8 uurtjes in de koelkast en mezelf naar bed gebracht.
Om 09:45 was alles ready om de procureur op de Bastard te leggen, in de rook met 2 chunks van kersen.
Besloten om de Bastard toch maar even in de 'mancave' te laten staan
De fase van 5 uur of 74 graden, afhankelijk welke je als eerste bereikt, ging bij mij wel erg snel. Na een 3,5 uur zat hij al op 74 graden. Als dat maar goed komt dacht ik. Zie ook eerdere reactie vandaag.
Temperatuur is temperatuur bedacht ik me maar. Dus de fase van 2 uur maar gestart voor het vorm van korst met eerst het aanbrengen van de glazé.
Na de 2 uur.
Inmiddels het vertrouwen terug gekregen dat het wel goed zou komen, gezien de mooie korst. Ik heb het idee dat mijn 'stall' moment wat later is gekomen, omdat hij in die 2 uur maar een graad of 2 is gestegen.
Vervolgens de fase van een uur in t aluminium folie. En om het 'wachten' wat te verzachten één van mijn favoriete biertjes erbij gepakt.
De kern temperatuur begon te zakken, en even bedacht ik me, dat ik me verrekend had, want had even het idee dat het naar 88 graden brengen wel eens wat langer kon gaan duren. En dan zou ik niet uitkomen om rond etenstijd 18:00 klaar te zijn.
Maar na een klein uurtje had ik het onderstaande resultaat.
Zo en dan is de laatste (na)garings fase aangebroken. Even een uurtje rusten in de folie.
Met zo een tussentijds resultaat en wachten weer wat aangenamer te maken, nog even een biertje erbij gepakt.
Na een uur de procureur uit de folie gehaald
En pullen maar.
Tijdens het nagaren de eindsaus gemaakt. Daar ging t even mis, iets met mannen en 2 dingen tegelijk
ipv 2 el worcestersaus had ik 1/2 cup worcester saus gepakt
, dus ik had een ietwat te dunne saus, nog wat proberen te corrigeren met wat extra suiker en wat BBQ saus. Ondanks dat toch erg lekker!
Dus al met al is t allemaal goed gekomen, en hebben we allemaal heel erg genoten van deze pulled pork. En zeker voor herhaling vatbaar.
@TastyTom nog bedankt voor je reactie.
Waarbij ik het recept in grote lijnen van Noskos heb gevolgd. Waarvoor dank.
Vannacht net voor t slapen gaan de procureur, van 2,8 kilo van de Sligro, n paar dikkere vetstukjes weg gehaald en voorzien van de kruiden, vervolgens voor een ruime 8 uurtjes in de koelkast en mezelf naar bed gebracht.
Om 09:45 was alles ready om de procureur op de Bastard te leggen, in de rook met 2 chunks van kersen.
Besloten om de Bastard toch maar even in de 'mancave' te laten staan
De fase van 5 uur of 74 graden, afhankelijk welke je als eerste bereikt, ging bij mij wel erg snel. Na een 3,5 uur zat hij al op 74 graden. Als dat maar goed komt dacht ik. Zie ook eerdere reactie vandaag.
Temperatuur is temperatuur bedacht ik me maar. Dus de fase van 2 uur maar gestart voor het vorm van korst met eerst het aanbrengen van de glazé.
Na de 2 uur.
Inmiddels het vertrouwen terug gekregen dat het wel goed zou komen, gezien de mooie korst. Ik heb het idee dat mijn 'stall' moment wat later is gekomen, omdat hij in die 2 uur maar een graad of 2 is gestegen.
Vervolgens de fase van een uur in t aluminium folie. En om het 'wachten' wat te verzachten één van mijn favoriete biertjes erbij gepakt.
De kern temperatuur begon te zakken, en even bedacht ik me, dat ik me verrekend had, want had even het idee dat het naar 88 graden brengen wel eens wat langer kon gaan duren. En dan zou ik niet uitkomen om rond etenstijd 18:00 klaar te zijn.
Maar na een klein uurtje had ik het onderstaande resultaat.
Zo en dan is de laatste (na)garings fase aangebroken. Even een uurtje rusten in de folie.
Met zo een tussentijds resultaat en wachten weer wat aangenamer te maken, nog even een biertje erbij gepakt.
Na een uur de procureur uit de folie gehaald
En pullen maar.
Tijdens het nagaren de eindsaus gemaakt. Daar ging t even mis, iets met mannen en 2 dingen tegelijk

ipv 2 el worcestersaus had ik 1/2 cup worcester saus gepakt

Dus al met al is t allemaal goed gekomen, en hebben we allemaal heel erg genoten van deze pulled pork. En zeker voor herhaling vatbaar.
@TastyTom nog bedankt voor je reactie.