- Berichten
- 30
Zodan, na een aantal drukke weken eindelijk weer de tijd gevonden en gemaakt om met de grote hobby bezig te zijn.
De stoute schoenen aangetrokken en spontaan een van de laatste XL kamado's van Grill Guru gekocht bij de Hornbach. Het was even een unit tillen maar dan heb je ook een mooie bakbeest (letterlijk) in de tuin!
Back to the recept, heel simpel deze heb ik gewoon nageleefd van Noskos z'n blog van de wedstrijd Pulled Pork, en oh boy dit beviel meer dan goed.
Nacht van te voren heb ik de procureur geïnjecteerd met een mix van;
100ml Appelsap
60ml Appelcider Azijn
40ml Honing
30ml Worcestersaus
1 eetlepel Zeezout
1 eetlepel Uien granulaat
1 theelepel cayennepeper (eigen toevoeging)
Daarnaast de procureur direct ook in de rub gezet, deze bestond uit een mix van;
4 eetlepels Zwarte Peperkorrels versgemalen
4 eetlepels Paparikapoeder
4 eetlepels Ruwe Rietsuiker
2 eetlepels Zeezout
1 theelepel Cayennepeper
De saus was redelijk basic gemaakt van;
1 cup Ketchup
1/4 cup Honing
1/4 cup Rietsuiker
1/4 cup Appelstroop
1/4 cup Worcestersaus
1 eetlepel van de gemaakte rub
De Q opgestookt naar 120 graden en mooi laten branden voor 5 uur, daarna ingesmeerd met een goeie laag van de saus zodat dit nog 1,5 uur heeft kunnen opstijven. Daarna de bekende Texas Crutch toegepast en dit nog even door laten gaan tot 88 graden. Nog niet helemaal tevreden geweest en door laten garen 92 graden. Uurtje laten rusten en toen pullen maar! De vocht uit de folie in de saus verwerkt en in dit erdoor gedaan! Juicy & Tasty as hell!
Voor de spareribs heb ik een simpele rub gebruikt wat ik nog in de kast had, een overal restjes mix waarvan ik de samenstelling helaas niet meer weet. Maar de eindresultaat viel zeker niet tegen. De ribs heb ik erop gelegd ongeveer een uurtje voordat ik de procureur ging insmeren, echter door neventaken rondom de BBQ heen heb ik niet veel getimed en meer op gevoel de ribs gaan inpakken, na pak beet 45 minuten uitgepakt en gaan lakken.
Heerlijk om elk geval weer het koken te kunnen oppakken!
Fijn weekend beste mensen.
Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
De stoute schoenen aangetrokken en spontaan een van de laatste XL kamado's van Grill Guru gekocht bij de Hornbach. Het was even een unit tillen maar dan heb je ook een mooie bakbeest (letterlijk) in de tuin!
Back to the recept, heel simpel deze heb ik gewoon nageleefd van Noskos z'n blog van de wedstrijd Pulled Pork, en oh boy dit beviel meer dan goed.
Nacht van te voren heb ik de procureur geïnjecteerd met een mix van;
100ml Appelsap
60ml Appelcider Azijn
40ml Honing
30ml Worcestersaus
1 eetlepel Zeezout
1 eetlepel Uien granulaat
1 theelepel cayennepeper (eigen toevoeging)
Daarnaast de procureur direct ook in de rub gezet, deze bestond uit een mix van;
4 eetlepels Zwarte Peperkorrels versgemalen
4 eetlepels Paparikapoeder
4 eetlepels Ruwe Rietsuiker
2 eetlepels Zeezout
1 theelepel Cayennepeper
De saus was redelijk basic gemaakt van;
1 cup Ketchup
1/4 cup Honing
1/4 cup Rietsuiker
1/4 cup Appelstroop
1/4 cup Worcestersaus
1 eetlepel van de gemaakte rub
De Q opgestookt naar 120 graden en mooi laten branden voor 5 uur, daarna ingesmeerd met een goeie laag van de saus zodat dit nog 1,5 uur heeft kunnen opstijven. Daarna de bekende Texas Crutch toegepast en dit nog even door laten gaan tot 88 graden. Nog niet helemaal tevreden geweest en door laten garen 92 graden. Uurtje laten rusten en toen pullen maar! De vocht uit de folie in de saus verwerkt en in dit erdoor gedaan! Juicy & Tasty as hell!
Voor de spareribs heb ik een simpele rub gebruikt wat ik nog in de kast had, een overal restjes mix waarvan ik de samenstelling helaas niet meer weet. Maar de eindresultaat viel zeker niet tegen. De ribs heb ik erop gelegd ongeveer een uurtje voordat ik de procureur ging insmeren, echter door neventaken rondom de BBQ heen heb ik niet veel getimed en meer op gevoel de ribs gaan inpakken, na pak beet 45 minuten uitgepakt en gaan lakken.
Heerlijk om elk geval weer het koken te kunnen oppakken!
Fijn weekend beste mensen.










Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk