- Berichten
- 5.113
Vrijdag avond 2,6 kg verkesnek (procureur) bewerkt.
2 lekkere stukken afgesneden voor St. Louissteaks te maken.
De rest gerubt met een rubje van de BBQ helden.
Zaterdag vanaf 07.00 Q opgestart. 30 koude kokosbriketten en 8 heet gestookte. Brikets van Welkoop (Terlanco)
Porky uit de koelkast en geinjecteerd met mengsel van 60% appelsap, 40% kruidenazijn en gedeelte van de rub
Om 08.00 op de Q, met warmwater in de lekbak . Twee stevige chuncks appelhout toegevoegd.
Ieder uur ingesprayd met appelsap/kruidenazijn mengsel. Om 11h is de kerntemp 48 C. en op het rooster 106 C.
Om 11.30 voor de eerste keer glaze aangebracht. Dit 3x om de 30'gedaan.
Om 12 h. Middag. Ff een biertje gepakt. De kerntemp loopt maar zeer langzaam. Is nu 53 C.
13.00 Nu tijd om de coleslaw en Kansas City BBQ saus te maken.
14.00. Porky heeft een kern van 64 C. Loopt niet echt op. Ingepakt in folie en terug op de Q. Voor de zekerheid nog wat briketten toegevoegd.
16.00. Luchttoevoer vol as gelopen. Kerntemp. Loopt maar slecht op, is 76 C. . FF verholpen en een biertje gepakt.
17.20 Kern.temp 93 C. Met een sate prikker geprikt. Lekker zacht.
Porky van de Q en laten rusten. Ff de broodjes geroosterd.
18.20 Alvast een beetje geproefd onder het "pullen" . Smakelijk
PP veroberd met de broodjes, de coleslaw en de bbq saus. Uiteraard weg gespoeld met een biertje.
Voor de vertering nog een klein drankje genomen.
Bedankt voor het lezen......
2 lekkere stukken afgesneden voor St. Louissteaks te maken.
De rest gerubt met een rubje van de BBQ helden.
Zaterdag vanaf 07.00 Q opgestart. 30 koude kokosbriketten en 8 heet gestookte. Brikets van Welkoop (Terlanco)
Porky uit de koelkast en geinjecteerd met mengsel van 60% appelsap, 40% kruidenazijn en gedeelte van de rub
Om 08.00 op de Q, met warmwater in de lekbak . Twee stevige chuncks appelhout toegevoegd.
Ieder uur ingesprayd met appelsap/kruidenazijn mengsel. Om 11h is de kerntemp 48 C. en op het rooster 106 C.
Om 11.30 voor de eerste keer glaze aangebracht. Dit 3x om de 30'gedaan.
Om 12 h. Middag. Ff een biertje gepakt. De kerntemp loopt maar zeer langzaam. Is nu 53 C.
13.00 Nu tijd om de coleslaw en Kansas City BBQ saus te maken.
14.00. Porky heeft een kern van 64 C. Loopt niet echt op. Ingepakt in folie en terug op de Q. Voor de zekerheid nog wat briketten toegevoegd.
16.00. Luchttoevoer vol as gelopen. Kerntemp. Loopt maar slecht op, is 76 C. . FF verholpen en een biertje gepakt.
17.20 Kern.temp 93 C. Met een sate prikker geprikt. Lekker zacht.
Porky van de Q en laten rusten. Ff de broodjes geroosterd.
18.20 Alvast een beetje geproefd onder het "pullen" . Smakelijk
PP veroberd met de broodjes, de coleslaw en de bbq saus. Uiteraard weg gespoeld met een biertje.
Voor de vertering nog een klein drankje genomen.
Bedankt voor het lezen......
