- Berichten
- 286
mooie procureur bij de dorps slager gehaald en gevraagd om het randje vet te laten zitten ( meer smaak )

in de kruiden, nachtje laten staan

kooltjes aan

snake methode

bak voor driekwart vol met kooltjes 2 breed en 2 hoog en eerste stuk wat blokjes eikenhout

start en achteraf mijn eerste foutje gemaakt nl water in de opvangbak gedaan hierdoor een te lage temperatuur gekregen


tweede foutje (beter lezen in het vervolg Pieter) volgens recept na 5 uur OF 74 C, en ik heb gewacht tot 74 graden dus twee uur te lang gewacht met lakken

na het inpakken was de temp vrij snel ( twee uurtjes voor de bark en 1 1/2 uur voor de 88C ) op 88C

EINDELIJK

Honger ..... alles staat klaar schiet op..

spannend , issie gaar issie mals en issie lekker??????

ja hoor hij is gaar sappig mals en Heerlijk




hij smelt op de tong , heerlijk rooksmaakje , en zeker voor herhaling vatbaar ( minus de foutjes , maar daar heb ik dan weer van geleerd )
tijden en temp voor de geintresseerden
09.00 uur dome 89 kern 12
10.00 uur dome 88 kern 25
11.00 uur dome 89 kern 38
12.00 uur dome 89 kern 49
13.00 uur dome 89 kern 57
14.00 uur dome 93 kern 63
15.00 uur dome 102 kern 66 ( water begint op te raken in de opvangbak )
16.00 uur dome 120 kern 70
16.45 uur dome 125 kern 74 lakken en schuifje onder voor het eerst tot 50% geknepen water was op in de opvangbak
18.45 uur dome 126 kern 77 ( inpakken )
20.00 uur dome 128 kern 88 ( pullen en aan tafel )
snake was voor 3/4 opgebrand en heb niet hoeven bijvullen in de 10 uur sessie

in de kruiden, nachtje laten staan

kooltjes aan

snake methode

bak voor driekwart vol met kooltjes 2 breed en 2 hoog en eerste stuk wat blokjes eikenhout

start en achteraf mijn eerste foutje gemaakt nl water in de opvangbak gedaan hierdoor een te lage temperatuur gekregen


tweede foutje (beter lezen in het vervolg Pieter) volgens recept na 5 uur OF 74 C, en ik heb gewacht tot 74 graden dus twee uur te lang gewacht met lakken

na het inpakken was de temp vrij snel ( twee uurtjes voor de bark en 1 1/2 uur voor de 88C ) op 88C

EINDELIJK

Honger ..... alles staat klaar schiet op..

spannend , issie gaar issie mals en issie lekker??????

ja hoor hij is gaar sappig mals en Heerlijk




hij smelt op de tong , heerlijk rooksmaakje , en zeker voor herhaling vatbaar ( minus de foutjes , maar daar heb ik dan weer van geleerd )

tijden en temp voor de geintresseerden
09.00 uur dome 89 kern 12
10.00 uur dome 88 kern 25
11.00 uur dome 89 kern 38
12.00 uur dome 89 kern 49
13.00 uur dome 89 kern 57
14.00 uur dome 93 kern 63
15.00 uur dome 102 kern 66 ( water begint op te raken in de opvangbak )
16.00 uur dome 120 kern 70
16.45 uur dome 125 kern 74 lakken en schuifje onder voor het eerst tot 50% geknepen water was op in de opvangbak
18.45 uur dome 126 kern 77 ( inpakken )
20.00 uur dome 128 kern 88 ( pullen en aan tafel )
snake was voor 3/4 opgebrand en heb niet hoeven bijvullen in de 10 uur sessie