- Berichten
- 30
Een hele smakelijke avond allemaal,
Ik kijk al een aantal jaren mee op het Forum, maar zelf nog nooit een gerecht/bereiding gepost. Ik dacht laten we daar eens verandering in brengen.
Sinds dat ik mee kijk op het forum ben ik begonnen met het maken van een UDS ( zie een van de foto’s ), even later een action ei aangeschaft om kennis te maken met de kamado. Wat later een Grill Guru Medium aangeschaft en begin van dit jaar deze verkocht om een Masterbuilt Kamado Large aan te schaffen. En ja het is zo waar wat iedereen zegt op het Forum, ga voor een Large. Maar soms heb je wat meer tijd nodig om de wederhelft te overtuigen wat de meerwaarde van zo’n grote en dure bloempot is. Maar ook de vrouw is helemaal om.
Vandaag stond het bereiden van Pulled Pork op het programma om deze even later in een Wrap te stoppen.
Benodigdheden:
Pulled Pork
3 kg Procureur
Zonnebloemolie
Magic Dust Rub
Glaze
BBQ Saus ( Sweet Baby Ray’s in mijn geval )
Jack Daniels Honey
Appelsap
Burritos
Tortilla’s Naturel
De Pulled Pork
Gemengde ijsbergsla
Rode Ui ringen
Plakjes Augurk
Geraspte 48+ kaas
Truffel mayonaise
BBQ Saus
De Bereiding
Rond 10 uur de Procureur schoon gemaakt en deze voorzien van een laagje olie waarna we dit mooie stuk vlees rijkelijk hebben voorzien van de Rub. Ondertussen de BBQ verwarmd naar 120 graden en de Procureur op het rooster gelegd.
Zo tijd voor een Bakkie.
Rond 15.00 uur de Procureur voorzien van een laagje Glaze waarna ik hem rond 16.00 uur hem ben gaan inpakken en nog wat Glaze heb toegevoegd.
Zo tijd voor een gouden rakker!
Rond 18.00 uur tikte de thermometer de 92 graden en en was de Pulled Pork klaar. Nog even uit laten wasemen en laten rusten om vervolgens de Burritos te maken.
Kamado omgebouwd naar een helft direct en de temperatuur omhoog laten lopen tot 200 graden
Totilla op het bord gelegd, Pulled Pork, gemengde ijsbergsla, rode ui, augurk, geraspte kaas, truffel mayonaise en BBQ Saus toegevoegd. Dicht vouwen en nog even terug op het directe gedeelte.
Potverdikkeme wat was het lekker. Gelukkig hebben we nog genoeg over voor de volgende keer!
Ik kijk al een aantal jaren mee op het Forum, maar zelf nog nooit een gerecht/bereiding gepost. Ik dacht laten we daar eens verandering in brengen.
Sinds dat ik mee kijk op het forum ben ik begonnen met het maken van een UDS ( zie een van de foto’s ), even later een action ei aangeschaft om kennis te maken met de kamado. Wat later een Grill Guru Medium aangeschaft en begin van dit jaar deze verkocht om een Masterbuilt Kamado Large aan te schaffen. En ja het is zo waar wat iedereen zegt op het Forum, ga voor een Large. Maar soms heb je wat meer tijd nodig om de wederhelft te overtuigen wat de meerwaarde van zo’n grote en dure bloempot is. Maar ook de vrouw is helemaal om.
Vandaag stond het bereiden van Pulled Pork op het programma om deze even later in een Wrap te stoppen.
Benodigdheden:
Pulled Pork
3 kg Procureur
Zonnebloemolie
Magic Dust Rub
Glaze
BBQ Saus ( Sweet Baby Ray’s in mijn geval )
Jack Daniels Honey
Appelsap
Burritos
Tortilla’s Naturel
De Pulled Pork
Gemengde ijsbergsla
Rode Ui ringen
Plakjes Augurk
Geraspte 48+ kaas
Truffel mayonaise
BBQ Saus
De Bereiding
Rond 10 uur de Procureur schoon gemaakt en deze voorzien van een laagje olie waarna we dit mooie stuk vlees rijkelijk hebben voorzien van de Rub. Ondertussen de BBQ verwarmd naar 120 graden en de Procureur op het rooster gelegd.
Zo tijd voor een Bakkie.
Rond 15.00 uur de Procureur voorzien van een laagje Glaze waarna ik hem rond 16.00 uur hem ben gaan inpakken en nog wat Glaze heb toegevoegd.
Zo tijd voor een gouden rakker!
Rond 18.00 uur tikte de thermometer de 92 graden en en was de Pulled Pork klaar. Nog even uit laten wasemen en laten rusten om vervolgens de Burritos te maken.
Kamado omgebouwd naar een helft direct en de temperatuur omhoog laten lopen tot 200 graden
Totilla op het bord gelegd, Pulled Pork, gemengde ijsbergsla, rode ui, augurk, geraspte kaas, truffel mayonaise en BBQ Saus toegevoegd. Dicht vouwen en nog even terug op het directe gedeelte.
Potverdikkeme wat was het lekker. Gelukkig hebben we nog genoeg over voor de volgende keer!