BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork Burritos

Blackfortex

Tondelzoeker
 
Berichten
24
Een hele smakelijke avond allemaal,

Ik kijk al een aantal jaren mee op het Forum, maar zelf nog nooit een gerecht/bereiding gepost. Ik dacht laten we daar eens verandering in brengen.
Sinds dat ik mee kijk op het forum ben ik begonnen met het maken van een UDS ( zie een van de foto’s ), even later een action ei aangeschaft om kennis te maken met de kamado. Wat later een Grill Guru Medium aangeschaft en begin van dit jaar deze verkocht om een Masterbuilt Kamado Large aan te schaffen. En ja het is zo waar wat iedereen zegt op het Forum, ga voor een Large. Maar soms heb je wat meer tijd nodig om de wederhelft te overtuigen wat de meerwaarde van zo’n grote en dure bloempot is. Maar ook de vrouw is helemaal om.

Vandaag stond het bereiden van Pulled Pork op het programma om deze even later in een Wrap te stoppen.

Benodigdheden:

Pulled Pork
3 kg Procureur
Zonnebloemolie
Magic Dust Rub

Glaze
BBQ Saus ( Sweet Baby Ray’s in mijn geval )
Jack Daniels Honey
Appelsap

Burritos
Tortilla’s Naturel
De Pulled Pork
Gemengde ijsbergsla
Rode Ui ringen
Plakjes Augurk
Geraspte 48+ kaas
Truffel mayonaise
BBQ Saus

De Bereiding
Rond 10 uur de Procureur schoon gemaakt en deze voorzien van een laagje olie waarna we dit mooie stuk vlees rijkelijk hebben voorzien van de Rub. Ondertussen de BBQ verwarmd naar 120 graden en de Procureur op het rooster gelegd.
Zo tijd voor een Bakkie.

Rond 15.00 uur de Procureur voorzien van een laagje Glaze waarna ik hem rond 16.00 uur hem ben gaan inpakken en nog wat Glaze heb toegevoegd.
Zo tijd voor een gouden rakker!

Rond 18.00 uur tikte de thermometer de 92 graden en en was de Pulled Pork klaar. Nog even uit laten wasemen en laten rusten om vervolgens de Burritos te maken.

Kamado omgebouwd naar een helft direct en de temperatuur omhoog laten lopen tot 200 graden


Totilla op het bord gelegd, Pulled Pork, gemengde ijsbergsla, rode ui, augurk, geraspte kaas, truffel mayonaise en BBQ Saus toegevoegd. Dicht vouwen en nog even terug op het directe gedeelte.

Potverdikkeme wat was het lekker. Gelukkig hebben we nog genoeg over voor de volgende keer!

801E4CA5-8A49-4B2C-BBAA-621A630F2C22.jpeg
783CFF46-7536-4119-BC16-B6F45DB98733.jpeg
FA886FDB-5E10-45C1-98B2-BB433FDF613B.jpeg
DF504B4A-19D2-424A-8EB1-DD7FCEA24925.jpeg
0C4EE436-B407-4425-B11C-71F823855AD1.jpeg
4DA6281E-9AFC-4BA4-9C1C-414AD12A3F2F.jpeg
F5B8B6A5-0E98-471C-9624-DA5DABD9AD77.jpeg
5A6D3D3B-18E0-4870-9D56-0750B17754BF.jpeg
2BAA739F-EC08-4E8E-B5C8-8D9BD2F22785.jpeg
3B1702FC-0F64-43C8-A962-40ECA9FB9FEF.jpeg
A25F1806-DEFA-487F-8D7D-6BF52D3C62DC.jpeg
CDEF5345-3893-4933-A9AB-2BA7E9F1C30B.jpeg
08821D49-2BAC-4A00-A55E-60401F94046B.jpeg
87C7AA8C-03C9-4D62-9CC3-2C08E3320592.jpeg
946AEE29-BD4B-45B7-B05D-4833D7D6C069.jpeg
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.440
Heerlijke foto’s. Dat moet een fijne dag geweest zijn. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 

BernhardQ

Stoker
 
 
Berichten
335
fijne foto's.

Je moet vaker dit soort reportages maken, je heb er aanleg voor.
 
Laatst bewerkt:

Pascal

Pitmaster
 
 
 
Berichten
826
Ziet er heerlijk uit en leest lekker weg.
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
820
Lekker hè zo'n dagje? Gefeliciteerd met je knor.
Leest heerlijk weg.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

Blackfortex

Tondelzoeker
 
Berichten
24
Bedankt voor de leuke reacties allemaal. Dat vind ik nou ook het mooie van low and slow. Lekker rustig aan en een lekker eindresultaat.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.490
Lekker rustig aan naar het eindresultaat werken, ziet er goed uit

de vrouw zal nu zekers tevreden zijn 😉
 

Blackfortex

Tondelzoeker
 
Berichten
24
Lekker rustig aan naar het eindresultaat werken, ziet er goed uit

de vrouw zal nu zekers tevreden zijn 😉
Haha ja zeker, die is ook helemaal om. De Kamado staat hier minimaal 1 keer in de week aan. Als het vaker kan natuurlijk vaker!
 

EasywoodsQ

Pitmaster
 
 
 
Berichten
624
WOW, dat is een mooi plankje met lekkers...... goed idee, zo ga ik m'n PP volgende keer ook eens eten :love:

Dat Kroatische biertje erbij is dat ook een aanrader? 🍻
 

Blackfortex

Tondelzoeker
 
Berichten
24
WOW, dat is een mooi plankje met lekkers...... goed idee, zo ga ik m'n PP volgende keer ook eens eten :love:

Dat Kroatische biertje erbij is dat ook een aanrader? 🍻
Zeker doen!

Het biertje hadden we nog over van de vakantie naar Kroatie. Dacht laat ik die er maar bij doen voor de sfeer en omdat het ook gewoon een lekker biertje is.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.242
Mooie run PP op je Large Kamado. Heb je netjes gedaan. En PP op een wrap is ook hier favoriet. Dat moet gesmaakt hebben.
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Bovenaan Onderaan