- Berichten
- 1.554

Pas wat lekkere bapao's gemaakt met een restje PP wat ik nog had liggen. Hierbij het recept.
Ingredi?nten:
- 500 gr. Bloem
- 3 el. Fijne Kristalsuiker
- 1 zakje Droge Gist
- 3 dl. Water
- 1 ? 2 el. Olie (Zonnebloem- of Arachide/Pindaolie)
- Snufje Zout
Meng eerst alle droge ingredi?nten. Mix en kneed beetje voor beetje het water door de meelmix totdat je een mooi deeg krijgt. Voeg de olie toe en blijf het deeg kneden totdat alle olie is opgenomen en je een goed elastisch deeg hebt.
Voor de vulling mix je pulled pork met je favoriete BBQ-saus. Niet te zuinig zijn en zorgen dat het vlees goed aan elkaar plakt en je er bij wijze van bolletjes kan vormen zonder dat dit uit elkaar valt.
Hierna kan je een beetje experimenteren. De structuur van het eindresultaat van elke werkwijze verschilt iets en je moet kijken wat jezelf het lekkerst vind.
- Deeg uurtje laten rijzen, deeg kneden, vullen met PP, weer uurtje laten rijzen, stomen
- Deeg laten rijzen, deeg kneden, vullen met PP, stomen
- Vullen met PP, uurtje laten rijzen, stomen.
Het vullen doe je door wat deeg te pakken en hiervan een kommetje in je handpalm te maken. Hierna pak je een flinke eetlepel PP mix en stopt dit in het deegkommetje. De randjes bij elkaar brengen en overal goed dicht knijpen. Hierna vorm je een mooi balletje van het deeg, terwijl je probeert de dikte van het deeg rondom gelijk te houden.
Plaats het bolletje op een vierkant stukje bakpapier met de dicht geknepen kant naar beneden. Gebruik een stuk bakpapier wat een flink stuk groter is dan het bolletje, want het deegbolletje zal tijdens het rijzen en/of stomen tot 3 keer groter worden.
Maak een grote (rijst)stomer klaar op het fornuis en plaats de deegbolletjes met voldende tussenruimte in de gaatjespan. Deksel dicht en voor ongeveer 20 minuten stomen.
Hierna direct opdienen of laten afkoelen en later opwarmen in de magnetron. Afgekoeld kunnen ze ook ingevroren worden en weer ontdooid & opgewarmd in de magnetron.



http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=4032