Na de côte à l'os gisteren wou ik een weekend volgestouwd met barbecue-plezier afsluiten met een gouwe ouwe: pulled pork.
Even 2 x 3,5kg vlees gaan halen en de slager raadde me aan om hespensnede te nemen om meer vlees te hebben ipv een ganse vetkap. Volgens hen gaat het verder om hetzelfde vlees. Zo gezegd, zo gedaan.
Thuis de avond voordien ingesmeerd met een basislaag mosterd en vervolgens de Carolina dry rub. Ik kende ze niet maar ze is toch best pikant, vooral voor mijn kinderen zie ik dat niet goed komen.
Deze ochtend om 7u45 het vlees erop gelegd en na een uur beginnen met spritzen (appelsap en appelazijn). Herhalen elk half uur tot ongeveer 74 graden en dan inwrijven met een zelfgemaakte bbq-saus op basis van bourbon (vrij zoet, maar aangezien de rub best pikant was is dit geen probleem).
1,5u na het aanbrengen van de glaze het zilverpapier in en uiteindelijk toch laten liggen tot 96°, en zelfs toen waren er nog delen die niet echt gemakkelijk gescheurd werden.
Eindresultaat: best lekkere smaak en het pikante overheerst niet, maar is wel aanwezig. Ik had toch net te weinig bakvocht om alles goed nat te krijgen, het was een beetje droog, maar niet zo droog als het eruit ziet op foto, gelukkig maar. Wel een geslaagde sessie al bij al... En geef toe, 7kg pulled pork maken is toch al niet slecht
de diepvries zit goed vol en we kunnen binnenkort dan de bitterballen eens proberen maken
Verstuurd vanaf mijn POT-LX1 met Tapatalk
Even 2 x 3,5kg vlees gaan halen en de slager raadde me aan om hespensnede te nemen om meer vlees te hebben ipv een ganse vetkap. Volgens hen gaat het verder om hetzelfde vlees. Zo gezegd, zo gedaan.
Thuis de avond voordien ingesmeerd met een basislaag mosterd en vervolgens de Carolina dry rub. Ik kende ze niet maar ze is toch best pikant, vooral voor mijn kinderen zie ik dat niet goed komen.
Deze ochtend om 7u45 het vlees erop gelegd en na een uur beginnen met spritzen (appelsap en appelazijn). Herhalen elk half uur tot ongeveer 74 graden en dan inwrijven met een zelfgemaakte bbq-saus op basis van bourbon (vrij zoet, maar aangezien de rub best pikant was is dit geen probleem).
1,5u na het aanbrengen van de glaze het zilverpapier in en uiteindelijk toch laten liggen tot 96°, en zelfs toen waren er nog delen die niet echt gemakkelijk gescheurd werden.
Eindresultaat: best lekkere smaak en het pikante overheerst niet, maar is wel aanwezig. Ik had toch net te weinig bakvocht om alles goed nat te krijgen, het was een beetje droog, maar niet zo droog als het eruit ziet op foto, gelukkig maar. Wel een geslaagde sessie al bij al... En geef toe, 7kg pulled pork maken is toch al niet slecht








Verstuurd vanaf mijn POT-LX1 met Tapatalk