Beef en Steak

Pulled Boar (de andere knor)

Nicon

Stoker
Berichten
362
Dag forumleden,

Gisteren was een mooie dag voor een experimentje. Ik heb via een locale jager en aantal stukken everzwijn op de kop kunnen tikken. Het zijn geen standaard stukken; je kon kiezen uit ‘been’, ‘nek’, ‘schouder’, ‘rib’ of ‘rug’. Dit stuk bleek zowel rug met magerder filet als een stukje vettere rib te bevatten. Geen idee hoe “wild” dit zwijntje zou smaken of hoe stug/mals het vlees zou zijn. Dus… pulled boar dan maar, dan kan het zeker niet mislukken.

1759068889660.jpeg


Dry-brine in de nacht voorafgaand aan de L&S sessie. De rub met een Mexicaanse twist. (Qua kleur had het vlees bijna iets weg van rund.)

1759069002062.jpeg


Appelhout in de basket en dan “set it and (almost) forget it” rond 130 graden.

1759069209562.jpeg


Drie uurtjes later, een mooie bark en we zijn aangekomen bij “the stall”.

1759069283689.jpeg


Het laatste zetje in de Creuset; een wrap in folie met alle botjes was geen goede optie. Scheutje water, azijn en boter voor de vochtigheid erbij en door op 170 graden.

1759071643460.jpeg


Probe tender bij 99 graden (best stukje hoger dan andere pulled pork uit het verleden). En even een uurtje laten rusten alvorens alles te pullen.

1759071716079.jpeg


1759071734253.jpeg


1759071751636.jpeg


Op een warme tortilla met pico de gallo en ingelegde rode uitjes. Was een succesnummertje, ook onze dreumes was ervan gecharmeerd!

1759072516169.jpeg
 
Mooi hoor en gaaf stuk vlees! Was de smaak nou erg anders dan bij normaal varkensvlees?
 
Wild porky. Altijd lekker. Ziet er prima uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan