Beef en Steak

Pulled beef van short ribs

LuukQ

Tondelzoeker
Berichten
2
Gisteren een black angus short rib gescoord. In de rub gezet met peper en zout en de barbecue rustig aangestoken naar 120°C.

Afbeelding1.jpg


Twee uurtjes direct op de BGE met twee blokjes rookhout van rode wijnvaten. Daarna opgestookt naar ongeveer 150 °C en nog drie uur in de dutch oven gestoofd in een badje van runderbouillon, tijm, knoflook en ui.
Afbeelding2.jpg
Afbeelding3.jpg

Aan het einde het vlees laten rusten en wat krieltjes op 200°C een half uur indirect gerookt met whiskyhout, daarna gelakt met barbecuesaus en nog een kwartiertje direct op 220°C. Ook even een broodje geroosterd voor de pulled beef. De deksel van de dutch oven gehaald en het vlees uit elkaar getrokken. Dat ging als vanzelf - het bot ging er zo uit. Het vocht dat in de pan overbleef ingekookt, dat bij de pulled beef gedaan en de uien op de broodjes uitgesmeerd.
Afbeelding4.jpg
Afbeelding5.jpg


Snel een salade met appel en geroosterde walnoot erbij en het bordje gevuld. Goed genoten!!

Afbeelding6.jpg
 
Wat een goed bordje eten heb je daar. Zal heerlijk gesmaakt hebben
 
Terug
Bovenaan Onderaan