Gisteren een black angus short rib gescoord. In de rub gezet met peper en zout en de barbecue rustig aangestoken naar 120°C.
Twee uurtjes direct op de BGE met twee blokjes rookhout van rode wijnvaten. Daarna opgestookt naar ongeveer 150 °C en nog drie uur in de dutch oven gestoofd in een badje van runderbouillon, tijm, knoflook en ui.
Aan het einde het vlees laten rusten en wat krieltjes op 200°C een half uur indirect gerookt met whiskyhout, daarna gelakt met barbecuesaus en nog een kwartiertje direct op 220°C. Ook even een broodje geroosterd voor de pulled beef. De deksel van de dutch oven gehaald en het vlees uit elkaar getrokken. Dat ging als vanzelf - het bot ging er zo uit. Het vocht dat in de pan overbleef ingekookt, dat bij de pulled beef gedaan en de uien op de broodjes uitgesmeerd.
Snel een salade met appel en geroosterde walnoot erbij en het bordje gevuld. Goed genoten!!
Twee uurtjes direct op de BGE met twee blokjes rookhout van rode wijnvaten. Daarna opgestookt naar ongeveer 150 °C en nog drie uur in de dutch oven gestoofd in een badje van runderbouillon, tijm, knoflook en ui.
Aan het einde het vlees laten rusten en wat krieltjes op 200°C een half uur indirect gerookt met whiskyhout, daarna gelakt met barbecuesaus en nog een kwartiertje direct op 220°C. Ook even een broodje geroosterd voor de pulled beef. De deksel van de dutch oven gehaald en het vlees uit elkaar getrokken. Dat ging als vanzelf - het bot ging er zo uit. Het vocht dat in de pan overbleef ingekookt, dat bij de pulled beef gedaan en de uien op de broodjes uitgesmeerd.
Snel een salade met appel en geroosterde walnoot erbij en het bordje gevuld. Goed genoten!!