BasBQ
Beef en Steak

Pulled beef uit do

 
 
 

Macheteros

Stoker
Berichten
468
Gisteren pulled beef uit de do gemaakt.
Een stuk van 2,4 kg rund.
lekker in de mosterd en daarna 1 van de rubs van Dennis erover.
De kamado naar 120 graden en hij mocht er 2 uurtjes op.
Ondertussen de do gevuld met vers sinaasappel sap🍊 , kippenbouillon 🐓, 2 uien 🧅, tomatenblokjes 🍅 en 2 tenen knoflook 🧄.
na 2 uur mocht het stuk vlees erin voor 4 tot 6 uur tot die heerlijk zacht was.
na 5 uur was het zover en mocht hé vlees eruit en mocht het sap lekker indikken.
helaas duurde dat te lang dus we hebben een beetje gesmokkeld in de keuken.
ondertussen het vlees uit elkaar getrokken en deze terug in de do gedaan.
Het was heerlijk zacht vlees maar de volgende keer ga ik zeker de helft minder vocht gebruiken en toch iets meer kruiden toevoegen in de do.
ik Vond het nu wat flauw.
Niet erg om er leermomenten aan over te houden.

F5DEF0C3-2DDF-48F4-8DB5-8C6C21900AE1.jpeg


9E7E469E-7A26-4CCB-996D-4F730A7D5515.jpeg


1E26B889-2D4B-4203-ACCF-771A80A9889F.jpeg


E00CC812-8E96-4451-B66A-7271B0EA02BE.jpeg


E0A1AB1E-2B81-4168-83C2-4FB43A1BBC84.jpeg


9E146907-2F9B-4D43-BF9C-F7E9636C0356.jpeg


D287C998-D81F-4BD5-84C8-6BE62553F30C.jpeg
 
Zonde van de hoeveel vocht dan, maar ziet er goed uit
Kan ook extra vlees in 😉
 
Mijn complimenten, het ziet er verrukkelijk uit. Dit moet ik ook maar eens maken. Hoeveel sinaasappelsap heb je gebruikt?
 
Wat een heerlijk apparaat blijft de DO.
 
Terug
Bovenaan Onderaan