- Berichten
- 339
Allereerst een leuk onderwerp gekozen door Peter64. Lastige keus, wat ga je maken aangezien je bij de biergarten genoeg lekkers kan eten.
Ik heb gekozen voor een lekker maar simpel gerecht namelijk Pretzels met braadworst en zuurkool
Uit verse gist, water, bloem, suiker en zout hebben we met de hand deeg gemaakt en dit vervolgens een uurtje laten rijzen
Na nogmaals een keer doorkneden 4 lange slierten gerold van het deeg en dit in de vorm geknoopt.
De pretzels moesten kort in een pekel badje van kokend water met baking soda (30 seconden)
de Kamado aangestoken en ingesteld op 200/220 graden waarna de pretzels erop mochten.
Na een goed half uur mochten ze eraf en zagen ze er prima uit.
De kamado omgezet naar 1 directe kant en 2 bratwursten gebakken. Deze stap is simpel maar lekker, zelf worst maken staat nog een keer op het wensenlijstje.
Eindresultaat de worsten op de zuurkool gelegd, biertje erbij en genieten!
Ik heb gekozen voor een lekker maar simpel gerecht namelijk Pretzels met braadworst en zuurkool
Uit verse gist, water, bloem, suiker en zout hebben we met de hand deeg gemaakt en dit vervolgens een uurtje laten rijzen
Na nogmaals een keer doorkneden 4 lange slierten gerold van het deeg en dit in de vorm geknoopt.
De pretzels moesten kort in een pekel badje van kokend water met baking soda (30 seconden)
de Kamado aangestoken en ingesteld op 200/220 graden waarna de pretzels erop mochten.
Na een goed half uur mochten ze eraf en zagen ze er prima uit.
De kamado omgezet naar 1 directe kant en 2 bratwursten gebakken. Deze stap is simpel maar lekker, zelf worst maken staat nog een keer op het wensenlijstje.
Eindresultaat de worsten op de zuurkool gelegd, biertje erbij en genieten!
Laatst bewerkt: